Fanmail

 

 

 

 

 

 

 

 

Productiebedrijf deelnemer Doetinchem On Stage
Al jaren doen we mee omdat het in onze ogen een geweldige mogelijkheid is voor jongeren om te kijken of het beroep wat ze in gedachte hebben voldoet aan hun verwachtingen. De jeugd moet al zo vroeg kiezen, het is goed als ze een wel overwogen keuze kunnen maken. En On Stage helpt daar zeker bij. Ieder jaar zijn wij weer verrast als we de jeugd voor het eerst ontmoeten. De scholen hebben de leerlingen goed voorbereid op de gesprekken die ze moeten voeren om een afspraak te kunnen maken. Alleen die ervaring is al waardevol voor de jongeren. Omdat de jongeren onder de 16 jaar zijn is het verzekeringstechnisch niet mogelijk om ze daadwerkelijk in onze productieomgeving te laten werken. Maar we nodigen ze altijd uit om een kijkje te komen nemen. We geven een rondleiding en vertellen ze wat we doen en welke beroepen we in huis hebben. We laten verschillende vakmannen hun beroep uitleggen, en de leerlingen mogen ze alles vragen. Na de rondleiding vertellen we ze altijd uit als ze een (snuffel)stage willen doen ze altijd van harte welkom zijn. Want het vinden van stagiaires is niet altijd even makkelijk.  Vorig jaar kregen we onder ander Wouter op werkbezoek via On Stage. Hij is klein van stuk maar achteraf groot van kwaliteit! Hij belde na de Doe Dag of hij stage mocht komen lopen en samen met een klasgenoot kwamen ze een periode stage lopen. 2 super gemotiveerde leuke enthousiaste jongens die het heel erg goed deden. Wouter was geïnteresseerd in lassen en bleek daar ook een kanjer in te zijn. Tijdens de grote vakantie kwam hij samen met zijn klasgenoot vakantiewerk doen. En Wouter deed het zo goed dat hij volwaardig mee kon draaien op de lasafdeling. En dat is echt knap voor zo'n jonge leerling! Zonder On Stage waren wij misschien niet eens in contact gekomen met Wouter. Onze  branche zit te springen om jongens en meisjes zoals Wouter en zijn klasgenoot. En daarom zijn wij heel erg blij Doetinchem On Stage! 

Marc van Breemen, Bakkerij van Breemen; deelnemer Het Gooi On Stage
Ik heb leuke reacties gehad op mijn matches. Het was wel een behoorlijk georganiseer, maar heel leuk. Mijn bakkerij was na afloop echt een bende, maar goed. Ik had naast jullie lijst nog een aantal kaartjes van kinderen die niet op die lijst stonden en die heb ik ook uitgenodigd. Ik had 38 aanmeldingen en de groep verdeeld over twee zaterdagen. De eerste zaterdag alle leerlingen van Wellant, De Brink, Hilvertsheem en Opmaat. De tweede zaterdag Vitusmavo, Fontein,Savorin Lohman en Vechtstede. Zo had ik het precies door de helft, de niveaus ongeveer gelijk en zat iedereen ook bij bekenden. In het begin hadden sommigen wat last van hun testosteron, maar daar kan ik wel mee overweg. Al snel was iedereen beredruk met zijn/ haar werk. Ging heel goed. Het ging ten koste van mijn schoonheidsslaapje, maar wat dat betreft ben ik toch reddeloos verloren ;-)  

Ing. Joris van der Meer, Aann.bedr. Van der Meer BV Grond,-Weg,-Waterbouw en Groenvoorziening, deelnemer Zoetermeer On Stage
Wij hebben weer een fantastische Doe Dag gehad! Alle leerlingen die zich hadden aangemeld zijn gekomen en waren alle keurig op tijd. Na een warme chocolademelk hebben wij een korte presentatie gegeven over ons bedrijf, maar ook over de Stichting Praktijkopleiding Grond-, Weg- en Waterbouw (SPG). Dit is het opleidingsinstituut van onze sector waar de leerlingen op MBO niveau 2, 3 en 4 een opleiding kunnen volgen. Wij hebben hier een presentatie over gegeven om de leerlingen alvast een beeld te geven van wat mogelijk is nadat zij hun VMBO-diploma hebben gehaald. Na de presentaties hebben we eerst een wedstrijd gedaan op een simulator graafmachine. De jongens moesten zo snel mogelijk grond ontgraven en daarbij een vrachtwagen vullen met de grond. Was erg leuk en zo konden zij alvast kennis maken met een graafmachine. Daarna zijn wij nog met elkaar op een project wezen kijken in Berkel en Rodenrijs. Daar heeft één van onze straatmakers een toelichting gegeven op de werkzaamheden en werden er enthousiast vragen gesteld door de leerlingen. Al met al was het een zeer geslaagde Doe Dag! 

Docent/decaan, Westland On Stage
Over de leerlingtrainers van On Stage @OnStageJrNetw: van alle docenten kreeg ik afzonderlijk te horen dat ze zeer tevreden waren op de wijze waarop de de klassen zijn geïnformeerd. Leuke mensen, aardig, duidelijk en precies de juiste toon waarmee leerlingen benaderd worden. Complimenten en bedankt daarvoor!
 
Docent, Doetinchem On Stage
Docent en mentor, Claudia Heijink van het Metzo College Doetinchem schreef een prachtig verslag van haar ervaringen met het Beroepenfeest van On Stage. Wat een coaching en wat een trots!

Sandra Dank-van Vliet, Brandweer Zoetermeer - C ploeg Stadshart, Zoetermeer On Stage
Half 10, de leerlingen druppelen binnen. Verlegen, stoer en niet zo goed weten wat ze te wachten staat. Je ziet een paar groepjes, sommige leerlingen staan alleen. De dag begint, er worden groepjes van 4 a 5 leerlingen gemaakt. Mijn taak is om de leerlingen de fysieke test te laten doen die in heel Nederland voor alle beginnende brandweerlieden gedaan moet worden. Een gedeelte ervan dan, want sommige dingen duren te lang of zijn gevaarlijk. Niemand durft als eerste en ik kies iemand uit. Een stoere jongen die ook een stoere sport beoefent. Hij doet de test erg snel en ook de rest van de leerlingen doen erg hun best. Halverwege zie ik die stoere jongen op zijn telefoon en ik vraag hem of dit op school ook is toegestaan. Hij doet zijn telefoon gelijk weg. Als ik later afscheid neem van alle leerlingen is hij juist degenen die zegt: "Bedankt het was gezellig." Hij zwaait en is weg. GEZELLIG??? Haha ik had alles verwacht behalve dat en ik moet er hartelijk om lachen. 

Docent, Zoetermeer On Stage
Het eerste uur, na de Doe Dag van Zoetermeer On Stage had ik 'spreekuur' met mijn mentorleerlingen. Zij kwamen met veel enthousiaste verhalen. Wat bij sommige leerlingen eerst in hun ogen niet haalbaar was, daar dromen ze nu écht van.  Naast de leerlingen, ben ook ik erg enthousiast. Stoere Ricky, die ik tijdens de Doe Dag zeer enthousiast vragen zie stellen aan een piloot. Stille Wouter, die dolgraag iets met treinen wilt gaan doen en nu écht het idee heeft dat dit hem gaat lukken. Een leerling heeft zelfs een vakantiebaantje weten te regelen bij het bedrijf waar hij mocht meelopen. Erg leuk! Hierbij 2 verslagjes van leerlingen.

Leerling, Delft On Stage
Mijn Doe Dag was vol met drie matches, maar ik wilde graag ook nog bij een hotel kijken. Hotel Delft Centre vind het goed dat ik in de meivakantie een halve dag kom meelopen. Het is wel mijn vrije dag maar ik vind het erg leuk om er meer van te weten en heel aardig dat dat mag van het hotel. Ik was ook bij een basisschool, daar mocht ik lesgeven aan een eigen groepje van 6 kleuters. Ze vonden dat ik het zo goed deed dat ik mijn week snuffelstage volgend jaar daar ook mag doen. 

Lisa Janssen, Groningen
Zojuist keek ik de documentaire van Radar waarin ik u zag en hoorde over uw organisatie; fantastisch!!! Ik ben erg blij dat er mensen zijn die duidelijk zien hoe erg het in Nederland gesteld is wat betreft de stigmatisering van scholieren in het Vmbo en Mbo en hier ook iets aan willen doen. Al jaren ben ik geïnteresseerd in onderwijsongelijkheid. Ik denk met name omdat ik een slechte cito-score had, op vmbo-kb geplaatst ben en met keihard werken nu op de Universiteit zit waar ik Sociologie studeer. Puur, omdat ik het zelf wilde ben ik opgestroomd, maar ik heb veel te maken gehad met anderen in mijn omgeving die mij als 'minder' zagen, daarom deel ik ook de frustraties hierover. Het zou mij erg leuk lijken om mij in te zetten voor een organisatie zoals die van u. Als u misschien eens hulp nodig heeft of als er een plekje in een commissie vrij is, zou ik me graag willen inzetten!

Remco Janssen, Chef Kabinet en integriteitscoördinator Team Advies Gemeente Overbetuwe, deelnemer Betuwe On Stage
Vandaag, in het kader van de Doe Dag van Betuwe On Stage, heb ik het genoegen gehad om een leerling uit de 2e klas van VMBO-T, OBC Bemmel te mogen ontvangen als stagiair. Ik heb hem kennis laten maken met mijn werk en hij heeft ook een taak mogen uitvoeren. Ik heb niks dan lof over deze leerling die duidelijk zijn interesse toonde, een actieve houding had en ook vragen stelde. Hij kwam op mij over als een leerling die serieus bezig is met zijn toekomst en dit ook duidelijk liet merken in woord en gedrag. Vanwege zijn positieve houding vond ik het gepast om de school te wijzen op deze leerling, in het bijzonder zijn positieve houding. 

Christa van Delen, directeur Grienden College, Alblasserwaard On Stage
Ik was natuurlijk zelf ook bij het Beroepenfeest en heb later de foto's op mijn gemak bekeken. Wat een prachtige foto’s; ik was geraakt door het contact dat ik zag tussen volwassenen en kinderen. Dank jullie allen voor een mooie middag!

Ton Steur, bedrijfstrainer A-Point Volkswagen Amsterdam, deelnemer Almere On Stage
Wij ontvingen een jongen van een "minderheid " waarvan de ouders in hun kind geïnteresseerd zijn en de jongen geen "hang "jongere is. Zeer positief! Zijn moeder belde nog dat hij het erg leuk vond. Dat is altijd goed om te horen. Ik heb ook mijn kaartje gegeven, als hij volgend jaar stage wil lopen, kan dat bij ons!! Ik wil graag zijn leraar/lerares spreken, kun jullie mij in contact brengen?

Mariëlle Hazewinkel, docent, Zoetermeer On Stage
Vandaag hebben onze leerlingen de network training gevolgd. Zelf heb ik er ook de hele dag bij kunnen zijn en ik heb ervan genoten! Wat doen die meiden (trainers) dat toch geweldig. Het is een zeer waardevolle en leerzame training voor de leerlingen, een onmisbare voorbereiding in het leerproces. Ik weet zeker dat veel leerlingen nu met meer zelfvertrouwen de gesprekken aan gaan. 

Docent, Doetinchem On Stage
Docent en mentor, Claudia Heijink van het Metzo College Doetinchem schreef een prachtig verslag van haar ervaringen met het Beroepenfeest van On Stage. Wat een coaching en wat een trots!

Sandra Dank-van Vliet, Brandweer Zoetermeer - C ploeg Stadshart, Zoetermeer On Stage
Half 10, de leerlingen druppelen binnen. Verlegen, stoer en niet zo goed weten wat ze te wachten staat. Je ziet een paar groepjes, sommige leerlingen staan alleen. De dag begint, er worden groepjes van 4 a 5 leerlingen gemaakt. Mijn taak is om de leerlingen de fysieke test te laten doen die in heel Nederland voor alle beginnende brandweerlieden gedaan moet worden. Een gedeelte ervan dan, want sommige dingen duren te lang of zijn gevaarlijk. Niemand durft als eerste en ik kies iemand uit. Een stoere jongen die ook een stoere sport beoefent. Hij doet de test erg snel en ook de rest van de leerlingen doen erg hun best. Halverwege zie ik die stoere jongen op zijn telefoon en ik vraag hem of dit op school ook is toegestaan. Hij doet zijn telefoon gelijk weg. Als ik later afscheid neem van alle leerlingen is hij juist degenen die zegt: "Bedankt het was gezellig." Hij zwaait en is weg. GEZELLIG??? Haha ik had alles verwacht behalve dat en ik moet er hartelijk om lachen. 

Docent, Zoetermeer On Stage
Het eerste uur, na de Doe Dag van Zoetermeer On Stage had ik 'spreekuur' met mijn mentorleerlingen. Zij kwamen met veel enthousiaste verhalen. Wat bij sommige leerlingen eerst in hun ogen niet haalbaar was, daar dromen ze nu écht van.  Naast de leerlingen, ben ook ik erg enthousiast. Stoere Ricky, die ik tijdens de Doe Dag zeer enthousiast vragen zie stellen aan een piloot. Stille Wouter, die dolgraag iets met treinen wilt gaan doen en nu écht het idee heeft dat dit hem gaat lukken. Een leerling heeft zelfs een vakantiebaantje weten te regelen bij het bedrijf waar hij mocht meelopen. Erg leuk! Hierbij 2 verslagjes van leerlingen.  

Leerling, Delft On Stage
Mijn Doe Dag was vol met drie matches, maar ik wilde graag ook nog bij een hotel kijken. Hotel Delft Centre vind het goed dat ik in de meivakantie een halve dag kom meelopen. Het is wel mijn vrije dag maar ik vind het erg leuk om er meer van te weten en heel aardig dat dat mag van het hotel. Ik was ook bij een basisschool, daar mocht ik lesgeven aan een eigen groepje van 6 kleuters. Ze vonden dat ik het zo goed deed dat ik mijn week snuffelstage volgend jaar daar ook mag doen. 

Leerling, Westland On Stage
"Zonder Westland On Stage had ik niet geweten dat ik elektrotechniek wil. Ik dacht dat ik timmerman wilde worden. Op de Doe Dag heb ik beiden bezocht en was mijn keuze duidelijk." Deze leerling heeft Elektravon leren kennen bij het beroepenfeest van On Stage en dit resulteerde in 4 dagen werken bij Elektravon en 1 dag naar school voor de opleiding Elektrotechniek. Elektravon heeft bijna alle medewerkers via stages. On Stage is ook voor dit bedrijf dus echt belangrijk. Een mooi voorbeeld van het duurzame netwerk wat On Stage beoogt.

Nobel Schoenhersteller, deelnemer Delft On Stage
Wij maakten kennis met een leuke groep VMBO leerlingen bij Delft On Stage. Een ervan was erg enthousiast en gemotiveerd. Hoewel we eigenlijk geen ruimte hebben voor een stagiaire, konden we deze niet laten lopen en is zaterdag zijn eerste werkdag!

Prins Maasdijk, over Experience On Stage, Westland
Leuke ochtend gehad. Rendement: 1 leerling monteur aangenomen, misschien zelfs 2. Beide jongens waren in 2011 bij ons geweest na Westland On Stage. Daarnaast ouders gezien van jongen die al jaren bij ons BBL werkt.

Jeroen van der Ham, directeur Octavalent, deelnemer Delft On Stage
Leuk om te laten weten: de komende 2 weken gaat leerling Tommie bij ons snuffelstage lopen, want hij vond ons tijdens Delft On Stage zo leuk!

Rene Bubberman (MSc), een van de oprichters van Fabrique Public Design, deelnemer Delft On Stage
Wat ons betreft was het een geslaagde middag! De leerlingen hebben de opdracht gekregen een 'pauzebankje' voor in het nabij gelegen park te ontwerpen. Vervolgens werden de ontwerpen in een groepje uitgewerkt en geoptimaliseerd. Er zijn een paar leuke ideeën bedacht!

Theo van Bueren, Tulpax Autoschadespecialist/lid FOCWA, deelnemer Almere On Stage
Beste projectleiders, het was geweldig en een goed georganiseerde dag. Mijn complimenten, super. De leerlingen van de scholen waren ook heel beleefd, vriendelijk en geïnteresseerd. Jullie doen het heel goed op deze scholen. Onze kinderen kunnen we zeker aan jullie overlaten. EXCELLENT!!!

Saskia Coenders, educatie en communicatie Rotterdam/the Hague Airport, deelnemer Westland On Stage
Rotterdam The Hague Airport is, in samenwerking met Aviapartner, sinds 2012 deelnemer aan On Stage. Amy Visser, grondstewardess bij Aviapartner, vertegenwoordigde Rotterdam The Hague Airport bij het beroepenfeest van Westland On Stage. Zij legde de leerlingen uit dat zij een heel dynamisch beroep heeft, waarbij je het visitekaartje van de luchthaven bent. Haar enthousiaste verhaal leidde tot ruim 30 aanmeldingen voor een vervolgbezoek. Tijdens de Doe Dag kwamen de aspirant grondstewards en stewardessen een kijkje in de keuken nemen van Rotterdam The Hague Airport. Ze checkten in als passagiers en testten bij een kennisquiz hun luchthavenkennis. Vervolgens lichtte Amy â€Åâ€Å“een dagje als grondstewardessâ€Â toe. Haar matineuze starttijd (’s ochtends om 5 uur) leidde bij een aantal leerlingen tot de conclusie dat ze niet in de wieg zijn gelegd voor dit werk! Helaas kon de rondleiding achter de schermen niet doorgaan in verband met de ijzige weersomstandigheden, maar de leerlingen namen toch een kijkje op het platform voor het echte luchthavengevoel. Tijdens het afscheid vertelden de leerlingen dat ze een goed beeld hadden gekregen van het werk van een grondsteward(ess). En een aantal van hen wist het nu zeker: hun toekomst ligt op de luchthaven! Missie geslaagd; en de volgende dag kwam dit e-mailbericht binnen: 

Steffi, Westland On Stage leerling
Ik vond het heel erg leuk op de luchthaven. Ik ben nu meer te weten gekomen over het beroep grondstewardess. Ik weet nu precies welke kant ik op wil. Ik wil of stewardess of grondstewardess worden.Met vriendelijke groeten, Steffi
De Gier BV, over Experience On Stage, Westland 
Er is 1 leerling met vader bij ons komen kijken. Waren allebei heel enthousiast. Ik kreeg meteen de vraag voor een stage plaats; had eerder nav Westland On Stage ook al vier verzoeken gehad!

Leerling, aan Kemeling KunststoffenoverExperience On Stage, Westland 
Bedankt voor de uitgebreide uitleg en rondleiding op jullie bedrijf afgelopen zaterdag. Mijn vader en ik hebben veel geleerd en vonden het erg interessant. Niet gedacht dat dit zou bestaan, en dat je van kunststof zoveel mooie dingen kan maken. Mijn broertje en zusje hebben het op elkaar "gelaste" kunststof bouwwerkje uitgebreid geprobeerd te slopen, maar wat ze ook deden, het lukte niet. Dus de lasnaad was toch wel sterk. Nogmaals bedankt voor uw tijd.

Ouders, over Experience On Stage, Westland 
Bij Duijnisveld Kasconstructies werden we rondgeleid. Hij nam de tijd voor ons. Wij vonden het leerzaam en onze zoon Davy ziet wel een toekomst daar. Bij Garage Simons zijn we ook hartelijk ontvangen en ook een rondleiding gehad. Dhr. Simons nam er ook de tijd voor. Bedankt!

Jack van de Gevel, Treeport i.s.m Boomkwekerij Jos Willemsen, Marc Lodders en Boomkwekerij Ron van Opstal; deelnemers Breda On Stage.
Jos: Het is ontzettend leuk om leerlingen te informeren over onsmooie vak! De organisatie was perfect en van tevoren was min of meer door de leerlingen al een selectie op school gemaakt, zodat de meesten al redelijk gericht op hun doel afgingen. Leerling Jordy is om 8.00u begonnen. Wij hadden samen een drukke dag: bestelling afleveren, naar de plantploeg gereden die met de machine beworteld stek aan het planten waren, lege CC karren instapelen, kennisgemaakt met het echte plantwerk op de machine en hij heeft zelf ook nog even op de tractor mogen zitten. Zo hoop ik samen met Treeport mijn steentje bijgedragen te hebben aan het onder de aandacht brengen van de boomteeltsector onder VMBO-leerlingen. Leerling Dennis bracht de Doe Dag door bij boomkwekerij Ron van Opstal. â€Å“Ik begon om 8.00 uur en kreeg een rondleiding. Daarna helpen aan de potmachine, wat ik erg leuk vond.Vervolgens mocht ik met Ron mee met het vrachtwagentje om bij boomkwekerij Jochem-Van Opstal CC karren te lossen en te laden. 's Middags ben ik naar het bedrijf van Marc Lodders gegaan om winterstek in bakken te doen. Daarna naar het veld om daar het winterstek in plastic te zetten. Om 17u was ik klaar. Ik vond het een erg leuke en leerzame ervaring op deze 2 boomkwekerijen."

Weevers Grafimedia, deelnemer Doetinchem On Stage.
Wat leuk! Een leerling van On Stage bedankt ons deze week met een kaartje voor de leerzame rondleiding door het bedrijf tijdens de Doe Dag op 6 maart.

Corine Glaser, leerkracht groep 8 basisschool Het Mozaïek, deelnemer Delft On Stage.
Dit was voor ons, Patricia leerkracht groep 3 en ik, de tweede On Stage die we meemaakten. Dit jaar hadden we een nieuwe tactiek: we willen echt alleen matches maken met potentiële leerkrachten en dat is gelukt. Tijdens On Stage middag hebben we heel ver doorgevraagd bij de leerlingen, waarom, wat verwacht je, hoe ga je er komen enz. Tijdens de Doe Dag kregen we daardoor een groep zeer gemotiveerde leerlingen binnen. Alle ogen begonnen te stralen op het moment dat wij vertelde wat de bedoeling was. Alle leerlingen gingen aan de slag met leerlingen uit de groep die zij zelf als voorkeur hadden aangegeven. Ook de keuze van het vak hadden zij zelf bepaald tijdens On Stage. Opbrengst: twee stagiaires voor het volgende schooljaar, een heel enthousiaste groep leerlingen en een heel tevreden team leerkrachten. De reacties die wij van onze collega's kregen spraken voor zich. Iedereen was verrast over de inzet van de leerlingen. Wij zien toekomst in deze groep, hopelijk komen ze allemaal op hun eigen manier op hun plekje binnen het onderwijs terecht.

Arco van der Lely, De Gier Drive Systems uit Wateringen, deelnemer Westland On Stage.
Naar aanleiding van een match met een docent tijdens Westland On Stage begin februari, gaven wij in april een workshop aan een klas van de afdeling metaal ISW Hoge Woerd.Er kwamen een aantal vaardigheden aan de draaibank aan de orde, zoals het vlakken van ronde werkstukken en het afsteken van schijfjes. Vooral het afsteken was een uitdaging om voldoende druk op de afsteekbeitel te houden, dat bleek soms eng en dat is het ook. Bijzonder is dat er bij deze moeilijke bewerking geen beitels zijn gesneuveld, goed zo jongens! Draaien met een onderbroken snede is altijd weer een uitdaging, ook voor de vakman. Hoe pak je dat aan, waar moet je op letten en wat moet je weten.Het frezen van een spiebaan is lastiger dan het lijkt, hoe krijg je de spiebaan in het midden van een as en hoe snel moet de tafel bewegen om goed te kunnen frezen.Na de werkplaats nog even het theorielokaal in om de snijsnelheid te bespreken. Voor vele lezers van dit artikel wellicht allemaal abacadabra. Voor de leerlingen van ISW Hoge Woerd?....gesneden koek!Jongeren verdienen de aandacht van het bedrijfsleven om hen te laten weten dat het Westland op hen zit te wachten. Voor een vakman of -vrouw is het heel inspirerend om zijn of haar kennis door te geven in een schoolse omgeving. Leerkrachten vinden het prachtig om met vakmensen samen te werken. Laat dit verslag een begin zijn om leerlingen een nog rijkere leeromgeving aan te bieden. Ik raad iedereen aan om contact op te nemen met de praktijkleraar van een VMBO opleiding!

Remco Derks, HR officer Perfetti Van Melle, deelnemer On Stage in Breda
Om te leren wat je allemaal met techniek kan doen, bezochten 19 leerlingen van diverse Bredase VMBO scholen tijdens de Doe Dag van On Stage de Perfetti Van Melle fabriek in Breda. Zij konden met eigen ogen zien hoe Mentos gemaakt en verpakt wordt. En wat daar allemaal aan technische kennis bij komt kijken. Want al die grote machines kunnen alleen maar draaien met behulp van mensen een goede technische opleiding hebben gehad! Nu allemaal nog een paar jaar doorleren en wie weet, zien we deze groep dan terug als trotse medewerkers van Perfetti Van Melle. Pleuni, George en Wim: bedankt voor jullie begeleiding vandaag!

Loes van Damme, Lunchroom en Chocolaterie Leonidas, deelnemer Delft On Stage
Op de Doe dag heb ik elk uur een leerling ontvangen. Ik begon om 8.00 uur en om 18.00 uur kreeg de laatste leerling die zich bij mij opgegeven had. Van die 10 leerlingen was er 1 jongedame van 13 jaar die zich zelf zo goed wist te presenteren en zo enthousiast en leergierig was dat ik haar beloofde dat ze in ons bedrijf stage mocht komen lopen. Die zelfde dag kwam haar moeder en zij zelf naar ons bedrijf met de vraag of we misschien ook in het weekend al werk voor haar hadden. Nu is 13 jaar wel erg jong maar lichte werkzaamheden overdag mogen en daarom bood ik haar werk aan van 12.00 uur tot 17.00 uur op zaterdag. De eerste werkdag heeft deze leerlinge al achter de rug en het was grandioos wat zo"n jong meisje al aankon. Leuk naar al haar nieuwe collega's en ook toonde ze veel initiatief, nam alle informatie snel op etc. Wij verheugen ons er op om zaterdag weer met haar te mogen werken!

Beerd de Groot en Romy Schoenmakers, Hema Delft, deelnemer Delft On Stage 
Delft on Stage was hier bij HEMA een groot succes. We hadden een hoop enthousiaste leerlingen, die het erg leuk vonden om bij ons een kijkje te nemen. Voor ons HEMA was het een geslaagde dag! Er waren veel leerlingen die meteen vroegen om een sollicitatieformulier. 

Jeroen Eekhout, Eekhout Autoschade, Delft On Stage deelnemer
Vandaag super leuke leerlingen gehad! Er was een meisje wat al een halfuur te vroeg was, en uiteindelijk moest ze vliegen om op haar volgende afspraak te zijn, ze wilde niet weg! Ze vroeg aan mij of ze van de week na school nog een keer mocht komen. Natuurlijk, zei ik. Super gaaf vind ik dit!  

Frans Alebregtse, Teamleider zwembad Kerkpolder, Gemeente Delft, deelnemer Delft On Stage
In de voorbereiding had ik de leerlingen een mail gestuurd met het programma van de Doe Dag en een informatieboek wat we speciaal voor de On Stage leerlingen hebben gemaakt. We vroegen de leerlingen om zich hiermee tevoren voor te bereiden en nodigden ze uit om bij vragen over het programma ons te bellen of te mailen. We hadden de leerlingen ook gevraagd om zwemkleding mee te nemen, want zij mochten tijdens een aantal zwemlessen mee helpen. Eerst hebben we de leerlingen verteld over de functies bij een zwembad, over de werksfeer en de bedrijfscultuur. En we hebben ze geïnformeerd over de verschillende opleidingen die je kunt doen op dit gebied. Daarna een rondleiding waarbij we ook alle technieken ict achter de schermen lieten zien die een zwemaccommodatie draaiende houdt.Na dit gedeelte hebben we afscheid genomen van de leerlingen die geen zwemkleding wilden meebrengen. De overige leerlingen hebben met veel enthousiasme met de zwemlessen meegeholpen. We kregen ook leuke reacties van de leskinderen en hun ouders. Na afloop kreeg ik van een van de leerlingen een mail met de vraag of zij half april haar snuffelstage bij ons mocht lopen. Heel leuk: "Vandaag ben ik met de doe-dag bij u in het zwembad geweest, en ik vond het heel leuk. Mijn vraag is of ik misschien mijn beroepsgerichte stage (snuffel stage), in het zwembad zou mogen doen. Na de mavo wil ik de opleiding sport-en bewegen doen, en daarom lijkt het mij heel leuk om bij het zwembad mijn stage te lopen.Ik hoop dat u een plek voor mij heeft."

Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars en De Hypotheker, Delft On Stage deelnemer
De eerste kennismaking was bij De Hypotheker op kantoor. Handen geven, voorstellen om vervolgens het traject van de aankoop van een huis te horen te krijgen. Eerst de hypotheekadviseur, wat hij doet, waarom en welke opleiding hij gedaan heeft. Daarna de makelaar die vertelt hoe wij helpen met zoeken enerzijds, of hoe e.e.a. gaat als we mogen gaan verkopen. Dit hebben we aangevuld met de bijbehorende opleidingen en de variatie aan functies binnen een makelaarskantoor. Tot slot was er een etalagepresentatie en brochure van een appartement aan de Westvest, waarnaar wij een bezichtiging hebben gedaan om te laten zien en vertellen wat de makelaar dan doet. De afspraak werd afgerond met een bedrijfsstempel op de kaart en een handdruk! Het was weer leuk om te doen, maar gaandeweg bedachten wij dat wij 'de professionals' meer de vragen moeten stellen, want de leerlingen durven of weten niet altijd hoe en wat. Dit is iets wat wij meenemen voor de volgende Delft on Stage!

Jan van Oosten, projectmanager Woonbron, Delft On Stage deelnemer
We hebben de eerste 15 min. over het hele bedrijf Woonbron gesproken, toen hebben alle doedag begeleiders zelf verteld waar ze stonden toen ze 14/15 jaar waren en hoe ze hebben moeten leren en werken om te komen waar ze nu zijn. (dat was echt heel mooi om te zien hoe dit deze jongeren triggert). Daarna praktisch aan de slag gegaan met een door ons naar jongeren aangepaste woontest om te onderzoeken wat voor waarde zij aan wonen en wijk hechten en met welke type wijk/buurt ze matchen. Daarna in groepjes op pad met de Doe Dag begeleiders. Volgend jaar weer als het aan Woonbron ligt! 

Gemeente Delft, Delft On Stage deelnemer
De Delft On Stage beursvloer heeft voor de gemeente Delft meer dan 150 matches opgeleverd voor de Delftse Doe-Dag. Voor Financiën zijn meer dan 30 afspraken gepland, Toezicht Openbare Ruimte krijgt bijna 60 scholieren op werkbezoek, De Papaver ontvangt die dag 10 vmbo-ers, zwembad Kerkpolder mag 11 scholieren tegemoet zien, de kinderboerderijen Tanthof en Korftlaan in totaal 36 geïnteresseerden en Documentair Informatievoorziening kan 7 leerlingen verwelkomen. "Al met al een fantastisch resultaat en een investering in de toekomst", zo benadrukte wethouder Lukas Vokurka in zijn afsluitende speech. "Als we deze groep leerlingen enthousiast weten te maken voor onze organisatie, komen ze zeker terug als ze hun mbo-opleiding vervolgen en een stageplaats nodig hebben. Op deze manier kunnen we onze kennis, ervaring én enthousiasme overdragen op de collega's van de toekomst!"

Nadorp, Westland On Stage deelnemer
Inmiddels zijn de laatste leerlingen vertrokken en kunnen wij terugkijken op een geslaagde doe dag. De leerlingen hebben in ieder geval laten weten een beeld te hebben gekregen van de verschillende beroepen die in de grafische communicatiebranche mogelijk zijn. Wij zagen prettige en geïnteresseerde leerlingen, waarvan een aantal al heel goed weet wat ze willen. We hadden de leerlingen uitgenodigd om zelf een ansichtkaart te ontwerpen en een paar van hen hadden prachtige ontwerpen gemaakt welke ze uitgeprint in een set meekregen. Complimenten voor het mooie initiatief en een geweldige organisatie.

Niels van den Ende, Stolze, Westland On Stage deelnemer
Het was een succes met een paar leerpuntjes voor volgend jaar. Uit de enquête blijkt dat de praktijkopdracht geslaagd was en de presentatie leerzaam doch saai. Volgende keer gaan we iets meer interactie meegeven mbt de presentatie. Ik zeg tot volgend jaar!! 

Sweelinckhof Tandartsenpraktijk, Westland On Stage deelnemer
We hebben een super leuke dag gehad met de leerlingen. Allen waren zij erg enthousiast. Al met al was dit ook voor ons een hele leuke ervaring. Graag hopen wij met de praktijk volgend jaar weer het beroep tandartsassistente te mogen komen promoten bij Westland on Stage.

Woningbouwvereniging Hoek van Holland, Westland On Stage deelnemer
Wij hebben vandaag vier leerlingen kunnen verwelkomen op de doedag. Helaas liet een leerling het afweten zonder ons op de hoogte te stellen. Er waren twee leerlingen die erg geïnteresseerd waren in het beroep van een administratief medewerker op het gebied van financiën. En twee leerlingen die geïnteresseerd waren in het beroep van secretaresse. Ze stelden leuke vragen en vonden het verrassend zoals het beroep van een secretaresse eruit ziet. Men dacht toch vaak dat ik alleen maar achter de PC zit te typen. Ze zijn er nu achter dat er nog veel meer bij komt kijken. De ene leerling Samira vond het toch wel erg veel en vindt het beroep nu minder aantrekkelijk, terwijl de andere leerling Lois erg enthousiast werd over het beroep secretaresse. Voor ons was het weer leerzaam en erg leuk om deze leerlingen van informatie te voorzien! Wat ons betreft volgend jaar weer.

Beekenkamp, Westland On Stage deelnemer
Van de 14 scholieren zijn er 2 niet op komen dagen vanmorgen. Hierover zijn de mentoren bericht. Verder waren de geluiden erg positief, zowel van de leerlingen als van onze mensen. Er waren korte werkprogramma’s samengesteld. Bijvoorbeeld: HRM: sollicitantengegevens invullen via website: binnenkrijgen via website, bevestigen, uitnodigen, gesprek voeren, contract maken etc. Customer Service: orders invoeren, rondje tuin om producten, die naar klanten toegaan te bekijken, bevestiging maken. Een voldaan gevoel van ons resteert!

's Heerenloo, lokatie het Westerhonk in Monster, Westland On Stage deelnemer
We hebben er een gezellige doe-dag op zitten. In de ochtend hebben we 6 leerlingen ontvangen. Eén meisje is helaas niet gekomen en was ook telefonisch niet bereikbaar, in de middag kwamen de 5 leerlingen die afgesproken hadden allemaal. Wat we érg leuk vonden was het feit dat Davey van ISW Hoge Woerd die vorig jaar door pech met zijn fiets niet kon komen nu alsnog kwam! Hij kwam op 7 februari heel doelgericht een afspraak met ons maken.  Omdat ons terrein best groot is hebben we de rondleiding per fiets gedaan. Wij hebben dagbestedingslocaties en een woning bezocht om de leerlingen kennis te laten maken met het werk in de zorg voor verstandelijk gehandicapten. Daarna hebben ze in koppels van 2 rolstoel gereden; afwisselend ín of áchter de rolstoel. En in koppels van 2 afwisselend met een blinddoek voor en als begeleider van de â€Åâ€Å“blinde" om te ervaren hoe de afhankelijkheid en de verantwoordelijkheid voelt. 

Bike Totaal vd Zalm Naaldwijk, Westland On Stage deelnemer
Vandaag was dan onze 2e Doe-dag. Toch wel spannend. Zouden ze het weer leuk vinden? Bieden we het goede aan? En toen kwamen 'de mannen' binnen. Drie groepen van gemiddeld 8 personen allemaal een uur. Sommigen stoer, gevat, open, anderen wat meer afwachtend, verlegen, stille genieters, maar allemaal enthousiast. Per uur werd de groep in tweeen gesplitst en ging elk groepje aan de slag. Of eerst een rondleiding door de winkel en het uitvoeren van een meting om de goede framehoogte en de houding op de fiets te bepalen. Of eerst een kijkje in de werkplaats waarbij ze de software van een elektrische fiets gingen controleren dmv een test aan de computer en de reparatie aan een sportfiets. Daarna omwisselen. Als sluitstuk en volgens mij stiekem het leukste van alles: het mogen rijden op een elektrische fiets. Ik geloof dat de meesten het een leuke ochtend vonden, aan de reacties te merken. Iedereen deed goed mee en vond het leuk dingen zelf te mogen doen. Wij vonden het ook leuk om ons vak te mogen laten zien.De dynamische wereld van de fietstechnicus. Ook leuk trouwens dat er twee keer een leraar langs kwam om te kijken. Tot volgend jaar.

Hair Point, Westland On Stage deelnemer
Gisteren was het dan eindelijk zo ver, Doe dag 2012! Het was een drukke dag met heel veel matches, maar alles is naar wens verlopen. We willen de leerlingen bedanken voor hun interesse en zeker ook voor hun inspanningen. Wij hopen dat deze dag een positieve bijdrage heeft geleverd en de leerlingen nu nog meer een weloverwogen keuze kunnen maken.

Jeroen van der Ham, eigenaar Octavalent, Delft On Stage deelnemer
21 februari 2012 was het de tweede keer dat ik meedeed aan Delft On Stage. Voor mij is het bovenal een leuke middag, maar uiteraard doe ik het ook om een bijdrage te leveren, om de leerlingen te helpen met het maken van hun keuze. Eigenlijk nog voordat we goed en wel zouden gaan beginnen met de opening van de Beursvloer kwam er al een leerling op onze tafel af en zei: "Vorig jaar was ik ook bij jullie en dit jaar wil ik weer, want nu weet ik zeker dat ik verder wil in de ICT." Kijk, dat is natuurlijk een geweldige enthousiaste opening van de Beursvloer!

Diana van Toor, eigenaresse van de winkels Winkeler, Sanne W en QS, Westland On Stage deelnemer
Ik vind deelname aan Westland On Stage inspirerend en erg waardevol. Wij krijgen de kans om de onwetendheid over het beroep van verkoopster weg te nemen en de leerlingen te laten zien hoe leuk en dynamisch het vak is. En het is heel leuk om over de inhoud van je vak te praten en de leerlingen je passie mee te geven. Ook binnen mijn team van medewerkers geeft het een leuke beweging. Voor haar stage heeft Tessa een verslag gemaakt wat het hele team heeft gelezen. Het is voor medewerkers leerzaam om te lezen hoe het werk door jongeren ervaren wordt.

Tessa, Westland On Stage leerling
In de klas werden we voorbereid op de ontmoetingen bij On Stage. We deden rollenspellen in de klas en oefenden met de mentor, dus het was niet zo erg eng meer om de mensen aan te spreken. Kennismaken met beroepen is belangrijk voor je toekomst. Via On Stage kun je in de praktijk zien hoe beroepen eruit zien en kijken wat je leuk en interessant vindt. Super leerzaam! Ik ben nóg enthousiaster geworden over de modebranche. Ik wil naar de modevakschool en daarna mijn eigen kledingzaak beginnen. Op de Doe Dag bezocht ik ook een advocatenkantoor. Dat vond ik wel interessant, maar het is niets voor mij. Het bezoek aan Sanne W die dag maakte mij enthousiast. Ik heb het hele proces gezien wat vooraf gaat aan de verkoop in de winkel. Ik ben door Westland On Stage geholpen in mijn keuze en ik ga na het VMBO gemotiveerd en met een doel naar de vervolgopleiding. (Inmiddels heeft Tessa na een stageperiode ook een vakantiebaan bij Sanne W!).

Marijke, Delft On Stage leerling, mailde aan Hampshire Hotel Delft Centre:
Enkele maanden geleden heb ik de On Stage Doe Dag in het Hampshire Hotel een paar uurtjes mogen rondkijken. Dat heeft echt effect gehad op mijn keuze voor mijn beroep. Ik wil namelijk ook hotelmanagement gaan doen! Wat ook erg leuk was: op de Beursvloer van On Stage heb ik met mijn visitekaartje een bioscoopbon gewonnen. Hij was uitgekozen als één van de leukste visitekaartjes door een bedrijf waar ik een match mee had gemaakt. Als u het goed vind zou ik u nog een paar vragen willen stellen, want ik weet al veel dingen maar dan heb ik nog een beter beeld wat een hotelmanager doet als ik het van een hotelmanager zelf hoor. Mijn vragen: welke soorten managementen zijn er zoal in een hotel? U bent, zag ik in het mailtje van februari, communicatiemanager. Welke taken heeft een hotelmanager nou precies? Werkt een hotelmanager fulltime? (dat leek mij wel maar je weet maar nooit), hoeveel verdient een hotelmanager per maand ongeveer? dan hoeft u, als u dat niet wilt, uw salaris niet te noemen maar als u het gemiddelde ongeveer weet van hotelemanagers in het algemeen. Ik hoop dat u tijd en zin heeft om deze vragen te willen beantwoorden. Met vriendelijke groet, Marijke

Hampshire Hotel Delft Centre, deelnemers Delft On Stage, mailde leerling Marijke terug:
Beste Marijke, wat leuk dat je de opleiding tot hotelmanagement wilt gaan doen! Uiteraard beantwoord ik graag je vragen. Elk hotel maakt gebruik van een andere bedrijfsvoering, vaak zul je één General manager tegenkomen. In andere hotels wordt weer meer gewerkt met verschillende afdelingen waar een manager de leiding over heeft. Zo is er in ons hotel een F&B-manager, Duty-manager (algemeen aanspreekpunt), Front Office manager, Human Resource manager, Sales manager en Communications manager. Het kan zijn dat er in andere hotels ook andere benamingen zijn voor deze functies. Een hotelmanager is verantwoordelijk voor het aansturen van de verschillende afdelingen en alle facetten die hiermee te maken hebben. Van het aansturen van de housekeeping tot de afdeling reserveringen.  Het restaurant, ontbijt en vergaderzalen horen hier ook bij. Je zult flexibel moeten zijn en probleemoplossend moeten kunnen denken. In een hotel kom je wel eens voor onverwachte situaties te staan. Belangrijk is dat je goed leiding kan geven. Een hotelmanager werkt over het algemeen fulltime, echter parttime is ook in veel bedrijven goed mogelijk. Ik werk bijvoorbeeld maar een paar dagen in de week, dit hangt echt af van het soort bedrijf waar je werkt en het beleid dat de directie voert.Het salaris dat je verdient is afhankelijk van meerdere factoren, je leeftijd, werkervaring, opleidingsniveau en de hoeveelheid medewerkers die je aanstuurt. Je kunt hier meer informatie over vinden via google (inkomen hotelmanager) bijvoorbeeld via www.loonwijzer.nl. Een gemiddelde is moeilijk te noemen.Hopelijk heb ik je vragen zo voldoende beantwoord. Mocht je nog meer willen weten, dan hoor ik het graag! Met vriendelijke groet,
Janine, Hampshire Hotel Delft Centre

Anton van Meerkerk, van Meerkerk Financieel adviseurs, Westland On Stage deelnemer
Ik koos bewust voor deelname aan On Stage, ben trots op mijn beroep en wil er jongeren graag mee laten kennismaken. Toen ik de leeftijd van Amir had (zie hieronder) bestonden dit soort initaieven niet en werd er vanuit de school nauwelijks begleeid. Gelukkig is dat nu anders. Ik help graag: laat jongeren maar proeven, ruiken en snuffelen aan een vak. De praktijk is vaak heel anders dan het beeld dat ze hebben.

Amir, Westland On Stage leerling
Ik had me goed voorbereid op de Beursvloer en een aantal duidelijke vragen bedacht. Wat mij vooral aansprak was de persoonlijke benadering van mijnheer van Meerkerk. De Doe Dag bij mijnheer van Meerkerk was voor mij doorslaggevend. Toen wist ik zeker dat ik verder wilde in de verzekeringsbranche en ik zit inmiddels op het MBO. Je moet al op jonge leeftijd je toekomst bepalen en dan gaat het er uiteindelijk om waar je hart ligt. On Stage is een ideale kans die je grijpen moet. 

Edith de Lange, decaan Westland On Stage
On Stage is een welkome aanvulling op de loopbaanoriëntatie en begeleiding op school. Er is, ook door de gastlessen, meer contact tussen onderwijs en bedrijfsleven. Amir is een mooi voorbeeld: hij koos bij On Stage de voor hem interessante beroepen. Dat heeft hem verder geholpen. Hij hield er zelfs een bijbaan aan over.

Wim van Delft, Wolter & Dros, deelnemers Westland On Stage
Wij hebben tijdens de gastlessenweek van Westland On Stage een aantal gastlessen gegeven. Het was wederom weer erg leuk om te doen! Door de interactie met de klas hebben wij aangevoeld dat wij enkele leerlingen hebben weten te enthousiasmeren voor techniek in het algemeen, misschien zelfs wel ons vakgebied in het bijzonder.Graag blijven wij onze presentaties geven. Dit terugkerende project is er echt een van de buitencategorie; top!Tot ziens op de On Stage Beursvloer!

Guus Schoonewille, (pers)fotograaf, deelnemer Delft On Stage
Mijn Doe Dag was erg geslaagd! Die gasten hebben zulke mooie dingen gemaakt, en ik zweer het, ik heb het 1x uitgelegd, en verder helemaal nergens mee geholpen. BCalumet Photo stelde twee flitssets beschikbaar waardoor ze konden werken met spullen die ook in de mode industrie worden gebruikt, dus het licht is ook prachtig, maar het is echt niet makkelijk!! Ik was echt helemaal geschokt van de goede resultaten, ongelofelijk. En vooral hoe netjes ze met alles omgingen. Bijzonder verantwoordelijke jongeren, mooie ervaring ook voor mij. Ik zei je toch -bij de garderobe in de TU Aula- dat On Stage een heel mooi project is. Daar loop ik graag een stapje harder voor. Daarom heb ik als extra dit filmpje van onze Doe Dag op YouTube gemaakt voor ze. 

Anne, Delft On Stage leerling
Bij On Stage stond ook fotograaf Guus Schoonewille. Helemaal super dus. t Was wel spannend om gewoon op hem af te stappen, maar gelukkig stond er al een heel groepje om hem heen. Ik heb kennisgemaakt, mijn kaartje gegeven en gezegd dat ik graag meer wilde weten over het vak. Samen met andere leerlingen mocht ik toen een keer met hem meelopen. In een oude loods stonden allerlei camera's en achtergronden opgesteld. Daar mochten we mee oefenen en experimenteren. Het liefst zou ik me in de toekomst met modellen willen bezighouden; bijvoorbeeld een fotoshoot organiseren voor tieners. Ik weet nu in elk geval zeker dat ik hierna naar het grafisch lyceum wil. Dat is leuk om naar uit te kijken.    

Marjan Bokhoven - de Boer, docent Prisma college Utrecht (ISK) posted op LinkedIn
Fantastisch dat Onderwijs On Stage zich steeds verder uitbreidt naar de andere steden en wat jammer dat dit positieve podium in Utrecht voor onze VMBO-leerlingen niet meer beschikbaar is!! 

Chefkok Martin Ruisaard, Restaurant Het Veerhuys in Almere Haven, deelnemer Almere On Stage
Het Veerhuys ontving afgelopen week zes leerlingen die zich hadden ingeschreven voor de praktijkdag, om ze letterlijk een 'kijkje in de keuken' te geven."Het was wel even schrikken toen ze hoorden dat werkdagen van twaalf uur geen uitzondering zijn en je de hele dag op je benen moet staan", zegt Martin Ruisaard. "Daar staat een grandioze collegialiteit tegenover, direct zichtbaar resultaat van wat je creëert en veel dankbaarheid van tevreden gasten."Kok worden is zo'n beroep met veel romantiek en media aandacht. De kookprogramma's verdringen elkaar van de buis maar wie weet nu precies wat het vak van kok inhoudt? De leerlingen mochten aan de slag met de keukengeheimen van Het Veerhuys. Helemaal leuk was dat ze na afloop de gemaakte gerechtjes ook daadwerkelijk mochten proeven.Van de zes leerlingen bleven er vijf enthousiast over. Het Veerhuys heeft er weer vijf aspirant koks bij gekregen. 

Michelle Heestermans, Secretary Plus, deelnemer VMBO Breda On Stage
De Doe Dag was erg geslaagd. De leerlingen deden goed mee en ik hoop dat we een goed beeld hebben kunnen schetsen van het secretaresse vak. Bij deze stuur ik jullie de opdrachten toe die wij voor de leerlingen bedacht hadden. Ook volgend jaar wil Secretary Plus weer gaan meewerken aan On Stage

Mieke Willems, docent Delft On Stage 
Veel dank voor alle inzet die jullie voor onze leerlingen hebben getoond. Het is een geweldige organisatie, meer dan de moeite waard. Ook om het bedrijfsleven en de scholen met elkaar in contact te brengen. Hartelijke groet!

Rody Mulder, iDesktop en Wim Strik, WSonline, deelnemers Almere On Stage
Tijdens de Doe Dag van Almere On Stage hebben wij met leerlingen geknutseld aan software en aan een echte nieuwe blijvende website: ICT On Stage! 45 Almeerse scholieren vermaakten zich vandaag met elkaar, het meubilair, hun mobieltjes en met de webwerkplekken van iDesktop.nl. Wat ben ik blij dat ik dit jaar werd bijgestaan door Wim (Strik) en Bas (Douma). De website ictonstage.nl gaat leerlingen helpen vragen over ICT te beantwoorden. Middels het forum kunnen ze in contact komen met ICT-professionals. In mijn netwerk heb ik al diverse ICT-ers bereid gevonden hieraan bij te dragen. Bovendien kunnen er wellicht afspraken gemaakt worden om nog eens bij een ander ICT-bedrijf een kijkje te nemen of zelfs stage te lopen. Een aantal leerlingen toonde interesse voor het zelf "in de lucht" brengen en houden van een webserver en Bas en Wim hebben ze daarmee op weg geholpen. Als ze thuis hiermee aan de slag gaan kunnen ze via het forum hulp krijgen bij het oplossen van problemen. Wat ons betreft was het een fantastische dag met veel energie (op één slaapkop na :-), interesse, zeer verschillende en boeiende jonge mensen met leuke ideeën. Ik ben blij dat iDesktop.nl dit jaar weer heeft meegedaan met Almere OnStage en verwacht dat we met ictonstage.nl een doorlopend contact krijgen tussen jongeren op zoek naar informatie over ICT (-beroepen) en ICT-professionals die daarbij helpen. De On Stage Doe Dag was zeer geslaagd en ... wordt vervolgd op ictonstage.nl. Meedenken en meedoen kan via Rody Mulder van iDesktop  en Wim Strik van WSonline.

Harry Menting, Koster E&I, deelnemer Doetinchem On Stage
Wij vertelde tijdens de Doe Dag aan een leerling dat ons bedrijf de fietsbrug over de Oude IJsel geheel geautomatiseerd heeft, we lieten ook foto's zien o.a. van een software engineer die met zijn lap-top  in de machinekelder onder de brug zat.Ik vertelde dat deze man met zijn lap-top de hele brug bestuurde en in de kelder precies kon zien of het wel veilig was de brug open/dicht  aan te sturen ... Waarop een leerling zei dat hij het wel zielig vond dat die man altijd onder in de brug moest zitten. Ik heb hem gerust gesteld dat dit alleen het geval was met inbedrijfstelling en evt onderhoud en dat hij 's avonds gewoon weer naar huis mocht.

Mail van Rielle, Delft On Stage leerling, mailde aan Hotel Vermeer:
Ik ben gister met de Doe Dag van On Stage naar jullie hotel geweest. Het was erg leuk, ik heb er wat van opgestoken. Bedankt voor jullie gastvrijheid! 

Ines Essing en klas 1h, docent Doetinchem On Stage
Met 6 leerlingen heb ik Krabben en Krabben in Zelhem een bezoekje gebracht! De leerlingen een beetje zenuwachtig: wat gaat er gebeuren en hoe zal het verlopen. Wat een onzettend leuke ontvangt!! Enorm gastvrij, en doelgericht naar de leerlingen. De leerlingen gaven elkaar een kleine behandeling, onder begeleiding van een top schoonheidsspecialiste. De leerlingen helemaal gelukkig en een goede indruk gekregen van het beroep van schoonheidsspecialiste. Na afloop kregen de leerlingen nog een presentje mee. Ik, docent, ben klant geworden bij dit bedrijf, hopelijk kennen jullie mij nog na de vakantie!  

On Stage leerlingen VMBO Breda On Stage over de Doe Dag bij SurPlus Welzijn (jongerenwerk) en Set:
Joyce: Je zit niet alleen op één locatie. Ik ben zelf naar buiten geweest (straatwerk) en heb verschillende hangplekken bezocht. Je organiseert verschillende activiteiten met en voor jongeren. Soms krijg je meldingen van overlast van de jongeren. Vandaag hebben we eerst de jongerenruimtes bekeken en hebben we de plekken waar jongeren hangen bezochte. Toen zijn we naar een jongerencentrum gegaan. Ik vind het leuk om te doen, want je probeert ook jongeren te helpen. Maar soms ook wat minder. Je komt in confrontatie met jongeren en mensen die last van deze jongeren hebben.

Selina: Je hoeft niet elke dag hetzelfde te doen. Elke dag doe je wat anders. Je kan leuke activiteiten organiseren. er zit veel variatie in jongerenwerk. Je moet soms ook naar een hangplek gaan waar ze overlast hebben van jongeren. En kijken of ze veel troep achterlaten (flesjes, peuken, glaswerk) en dan moet je dat opschrijven en er een rapportage van maken. Daarna moet je naar de melder gaan die de overlast heeft gemeld om te kijken hoe je samen het probleem kan oplossen. Het lijkt me leuk werk om te doen. Vooral de activiteiten met de jongeren.

Duygu: Het is moeilijk om jongeren te helpen. En als jongerenwerker help je vooral jongeren en organiseerd je van alles. Er zijn verschillende locaties waar activiteiten worden georganiseerd. Het is fijn als er veel jongeren komen. Vandaag hebben we van alles gedaan. Eerst een rondleiding en daarna op de fiets naar alle hangplekken van Zuid Oost Breda. Wat ik leuk vind aan dit werk is het contact met jongeren en activiteiten organiseren voor en door jongeren.

Docent, Doetinchem On Stage
Samen met drie leerlingen een interessante rondleiding gehad bij Drukkerij Weevers Vorden In de drukkerij werken creatieve mensen die ontwerpen maken, voor drukwerk en voor websites. Er werken technische mensen die de drukpersen bedienen, mensen die het snijden, vergaren, nieten en vouwen regelen. Heel nauwkeurig werk allemaal. Veel dure machines, veel computers, een schone werkomgeving. In een drukkerij is werk voor creatieve mensen, voor technische mensen, voor ICT-mensen. Dank voor de geweldige ontvangst! 

Batist, deelnemer Westland On Stage
Wij hadden een zeer enthousiast mannetje die  op de Doe Dag bij ons is geweest. Hij belde een dag ervoor met de vraag of hij extra vroeg kon komen omdat hij van plan was om zelf een fiets te produceren. Dat is natuurlijk niet gelukt maar ik vond het plan geweldig! 

Inge Segeren, Tilburg Interieurs, deelnemer VMBO Breda On Stage 
We waren erg te spreken over de interesse van de leerlingen van Scala. Erg mooi vond ik het dat 5 leerlingen van Scala afgelopen woensdagmiddag na schooltijd bij ons de Doe-dag kwamen volgen. Dit omdat we dinsdag al 10 leerlingen kregen.  Een leerling heeft ons gebeld dat ze wat later zou komen, omdat haar eerste bezoek wat uit was gelopen. Wij kijken terug op een geslaagde Breda On Stage!  

Docent, Doetinchem On Stage
Je kunt op twee manieren voorlichting geven: informatie geven door beeld en geluid of door ervaringen opdoen. Voor dit laatste hadden ze bij de Marechaussee gekozen. Zij kwamen op bezoek bij het Metzo College. In twee uur tijd wisten ze op soldatenwijze een groep van 80 leerlingen die elkaar niet kenden om te vormen tot een marcherende, bevellen opvolgende groep die zonder commentaar in rijen van vier (oplopend in grootte) door de wijk marcheerden. De leerlingen hebben ervaren hoe het er in het leger aan toe gaat. Ze zullen dit niet gauw vergeten.

CAN Styling, deelnemer Westland On Stage
De dag is vlekkeloos verlopen en erg leuk geweest. De volgende dag kregen we al dit mailtje van een meisje:
Mail van Maaike, Westland On Stage leerling, mailde aan CAN Styling
Beste team CAN Styling,  Ik wil jullie allemaal hartstikke bedanken voor de leuke en leerzame dag. Deze ervaring zou ik nooit vergeten. Ik heb heel veel geleerd. Ben nu thuis ook een hele grootte poster aan het beplakken met allemaal leuke plaatjes. Met jullie inspiratie. Bedankt hier voor. Groetjes, Maaike 

Ingenieursbureau Wolter & Dros BV te Wateringen, deelnemer Westland On Stage 
Wij hebben 10 enthousiaste jongens en 1 enthousiaste dame over de vloer gehad. Velen wisten in het begin niet dat het beroep Installatietechniek bestond, maar eenmaal door ons verduidelijkt wist iedereen het toch te plaatsen. De leerlingen en wij zijn er van overtuigd dat we ze een goed beeld hebben kunnen geven wat het vak inhoudt en ons idee is dat er ook wat leerlingen enthousiast zijn geraakt voor ons beroep. De eerste aanvraag voor een snuffelstage is al binnen! Al met al een geslaagde dag met leuke, gemotiveerde leerlingen en een goed geoliede organisatie die het in goede banen heeft geleidt. Top, volgende jaar zijn we weer van de partij.

Mail van Koen, Westland On Stage leerling, mailde aan Wolter & Dros
Beste Wolter en Dros. Dinsdag was ik bij jullie op bezoek voor de Doe Dag van On Stage, daarvoor wil ik jullie bedanken. Wolter en Dros is interessant bedrijf met veel mooie techniek. Bedankt voor jullie tijd. Koen.

Docent, Doetinchem On Stage
Op 1 maart een bezoek gebracht aan Praxis aan de Havenstraat in Doetinchem. Ik werd, samen met 5 leerlingen van de Mavo, met open armen ontvangen door de heer Jan Leuverink (vestigingsmanager) en zijn medewerkers. Na een korte introductie kregen wij een rondleiding en daarna op 'safari' door de Praxis. Onder het genot van een drankje de safari en het bezoek geëvalueerd en met een Praxis-emmer vol met doe-het-zelf-arikelen gingen de leerlingen naar een volgend bedrijf toe. Ikzelf (docent) kreeg nog toelichting op het opmaken van de kassa en de geldstromen. Jan Leuverink en zijn medewerkers hebben veel moeite gedaan en hebben er voor ons een erg boeiend bedrijfsbezoek van gemaakt, bedankt!

Margret van Lier, Zwinkels Advocaten, deelnemer Westland On Stage
Het was weer erg leuk om de leerlingen over de vloer te hebben. Ze hebben een uur lang geluisterd naar ons verhaal over het beroep van advocaat of juridisch secretaresse. Daarna was het even poseren in toga of proberen een dictaat uit te werken.Wij ontvingen onderstaande reactie van een leerling en die wil ik  jullie zeker niet onthouden......daar doe je het toch voor. We hebben haar wat foto's gestuurd waar zij op stond in toga, zodat ze een beetje kan dromen over later.....

Mail van Michelle, Westland On Stage leerling, mailde aan Zwinkels Advocaten
Onderwerp: Bedankt. Ahh wat gaaf zeg! Echt heel erg bedankt in vond het erg leuk en roep al heel lang dat ik advocaat zou willen worden dit heeft mijn zeker erg goed geholpen bij mijn keuzen. En ga daarom ook heel erg me best doen om het te worden. Nogmaals bedankt voor deze leuke dag. Groetjes Michelle, x

Staples Office Center, deelnemer Westland On Stage
Het kijken in onze keuken is enthousiast ontvangen. de leerlingen hebben verschillende taken kunnen verrichten. o.a. kopstellingen opzetten, klanten helpen, producten uitmonsteren, voorraad aanvullen.Alle leerlingen verschenen ruim op tijd en hebben een leuke attentie ontvangen bij vertrek. Het is een hele leuke dag die hun inzicht heeft gegeven in onze dagelijkse werkzaamheden. Bedankt voor deze mogelijkheid, wij doen volgende editie zeker weer mee.

Huisartsenpraktijk Kwintrum, deelnemer Westland On Stage
De meiden vonden het een leuke ontmoeting. Tot volgend jaar. Dan zijn wij weer van de partij!! 

Wendy Vaderloos, Partycentrum - Restaurant de Brasserij, deelnemer Delft On Stage
Het was bij de Brasserij een geslaagde Doe Dag! We hebben 43 snuffelaars binnen gehad, die een kijkje achter de schermen mochten nemen. Iedereen die zich had aangemeld was aanwezig, en zelfs meer dan dat. Er kwamen ook nog vrienden en vriendinnen mee. We hebben met enkele leerlingen afgesproken (die echt interesse hadden) dat ze in april en mei een hele partij mogen meedraaien. De meiden en jongens vonden het heel leuk en de meeste waren echt enthousiast.  Ik vind Delft On Stage een heel goed initiatief en wens jullie veel succes verder! En je mag weten dat ik door de zin "ALLES MAG JE WORDEN. BEHALVE ONGELUKKIG. BELOOFD?" uiteindelijk heb meegedaan. 

Bike Totaal vd Zalm Naaldwijk, deelnemer Westland On Stage
Het was voor ons de eerste keer dat we meededen met Westland on Stage. Allereerst de beursdag, waar we toch zo maar 21 matches konden maken met stuk voor stuk hele enthousiaste leerlingen.  En toen.... op naar de Doe Dag: bedenken; wat vinden ze leuk... zelf sleutelen... lekker zelf aan de slag in kleine groepjes.  En nu...... kijken we na een intensieve dag, zeer enthousiast en tevreden terug. Het was echt ontzettend leuk om zo aan de slag te gaan en volgens ons was dat meestal ook wederzijds. Er vroegen een aantal leerlingen zelfs of er evt stageplekken geregeld konden worden. We gaan dit zeker bekijken en er onze best voor doen, want dat zijn wel de vakmensen van de toekomst en die hebben we hard nodig!!!! Ik zou zeggen een geslaagd evenement en dus; op naar volgend jaar!!!!! Tot slot de  organisatie ook nog heel erg bedankt. Alles was super geregeld en liep op rolletjes. Petje af!!!!
 
Optiflor, deelnemer Westland On Stage
Gisteren zijn er uiteindelijk 5 jongens op bezoek geweest, die een rondleiding en uitleg hebben gekregen over wat wij doen.Ze keken hun ogen uit, soms zelfs zo erg dat ze vergaten te luisteren.Opvallend was dat de interesses erg uiteenlopend waren. Mensen die de teelt willen doen, mensen die gewoon lekker willen werken, mensen voor de techniek, mensen voor de verkoop, leidinggevenden. Dit is ook een beetje mijn probleem met de dag in de Leuningjes. We staan in de sector Groen, maar zoeken op alle vakgebieden mensen. Rijnplant, ook in de hoek groen, ging uiteindelijk met de afdeling verkoop naar de sector Economie. Kijken of dit volgend jaar anders te organiseren is. Ik denk dat ons doel, om de jongeren een betere indruk te geven van de moderne tuinbouw goed is geslaagd. Als ze dat doorvertellen aan klasgenoten, dan komen we steeds verder.

Richard Eijkenbroek, FloraHolland, deelnemer Delft On Stage
Middels deze weg complimenten voor de organisatie van Delft On Stage. FloraHolland Bleiswijk is er volgend jaar weer bij!

Randstad, deelnemer Westland On Stage
Wij vonden het ontzettend leuk en de leerlingen vonden het gelukkig ook leuk & leerzaam gisteren. 2 enthousiaste groepen mogen ontvangen, aan input geen gebrek! Zelf ook nieuwe inzichten gekregen, omdat deze leerlingen ons confronteerden met hele andere vragen dan welke wij normaliter krijgen, erg leuk!

Optisport, deelnemer Westland On Stage
Wij als team van zwembad De Hoge Bomen en Maesemunde vonden het bijzonder leuk om de VMBO leerlingen te ontvangen. We hebben naar aanleiding van de Doe Dag een aantal mailtjes van de deelnemers ontvangen. Heel positief van beide kanten dus!

Rijnpoort Makelaars, deelnemer Westland On Stage
Ook wij vonden het erg leuk. Wij hebben de leerlingen eerst gevraagd wat zij denken wat iemand die bij een makelaarskantoor werkt de hele dag doet. Vervolgens het een en ander vertelt en toen zijn we 2 woningen met elkaar gaan bezichtigen. Kinderen moesten de woning dus aan elkaar verkopen! Leuk!

Doktersassistente, deelnemer Westland On Stage
Ik vond het erg leuk om te doen. De huisarts heeft de enquête formulieren ook gelezen en vond het een "geslaagde aktie". Inmiddels krijg ik nog leuke bedank mailtjes van de "studenten."
 
Elja Vels, Heel Metaal BV, deelnemer Doetinchem On Stage
Ik wilde even laten weten dat ik het geweldig vond. Heb genoten van de vmbo-ers!!! Leuke matches gemaakt! Mijn complimenten voor de organisatie!!!! Alles was perfect geregeld! De kinderen waren goed geïnformeerd, ik ben onder de indruk!!!! volgend jaar doen wij weer mee!!! 

Esdor van Elten, Pinguïn Pen, deelnemer Delft On Stage
On Stage is voor professionals inspirerend en gewoon leuk! Met veel plezier heb ik dit jaar als zzp-er voor het eerst meegedaan aan Delft On Stage. Ik ben zelf ooit op het LBO begonnen en uiteindelijk via een lange kronkelige weg op de universiteit beland. Een 'omhooggevallen LBO-er' dus. Mijn werk (ik ben tekstschrijver) trekt geen honderden belangstellenden, maar gelukkig kreeg ik op de beursdag wel twee matches. Één van een meisje dat echt interesse had in journalistiek, en één van een jongen die met foto en film bezig wilde en wilde weten hoe daar in de journalistiek mee gewerkt wordt. Bij beiden heb ik verteld over mijn werk, hoe ik daar uiteindelijk toe gekomen ben, en wat je er allemaal voor nodig hebt. Beide waren geïnteresseerd, stelden goede vragen en, niet onbelangrijk voor mij: ze leken wat ik vertelde interessant te vinden. Tijdens de beursdag heb ik wethouder Lucas Vokurka gevraagd of ik eventueel met deze scholieren een interview met hem mocht doen, en hij stemde daar mee in. Een deel van de tijd op de doe-dag heb ik dus besteed aan een kleine voorbereiding voor dit gesprek. Welke vragen kun je stellen en waarom? Hoe zorg je dat je er uit krijgt wat je wil weten? En voor de fotograaf: hoe breng je dat passend in beeld?De afspraak met de wethouder moet nog gemaakt, en dan kunnen mijn twee 'pupillen' praktisch aan het werk. Ik hoop dat dat voor hen leuk en leerzaam zal zijn, en wellicht kan ik ook in de Delftse media nog iets laten zien van het werk van deze nieuwe talenten!

Hieronder een van de vele (sympathiserende) reacties op o.a. (vervolg) publicaties n.a.v. de open brief CITO paniek. Een gedeelte uit de brief van Ruud Hoogstad, ingenieur:
Vandaag, zaterdag 5 februari, viel mijn oog op een artikel in het Algemeen Dagblad. Het ging over het VMBO. Over het negatieve imago. Het artikel stelt dat de 'VMBO-er trots mag zijn'. Dit kan ik beamen en daarom stuur ik u deze mail. Ik had voorheen nog nooit gehoord van 'Onderwijs On Stage'. Ik vind het een goed initiatief om het VMBO in een ander daglicht te stellen, die het terecht verdiend. Ik hoop dat u hier heel ver mee gaat komen en mensen kan laten begrijpen dat iedereen nodig is in deze economie. Of je nu VMBO, HAVO of VWO volgt. Allen zijn goede opleidingen. De afgelopen dagen stonden de kranten en internet vol over de Cito toets. Een moment opname. Mijn weg liep van VBO tot afgestudeerd als ingenieur aan de universiteit (bouwkunde). Hiermee wil ik laten weten dat je met een VMBO opleiding alles kunt worden wat je wilt. Je moet er alleen wel voor vechten en je dromen durven najagen. Het gaat immers niet vanzelf. Ik wens u en iedereen die u meehelpt om het VMBO op een 'Positief Podium' te plaatsen heel veel succes! Bedankt voor dit initiatief en ik hoop dat u veel kinderen via de 'On Stage' aanpak een goede toekomst kan geven of in ieder geval een zet in de goede richting kan geven! 
Met vriendelijke groet, Ir. Ruud Hoogstad. 

Een verzameling toekomstdromen die wij per mail van On Stage leerlingen kregen:
Hallo, ik heb er echt super veel zin in On Stage maar twee beroepen kon ik niet in de lijst vinden. game ontwerper en fotograaf. Ik zou het erg op prijs stellen als u mij daar over kunt informeren, of dat u ervoor kan zorgen dat één van die 2 beroepen er bij komen. Alvast hartstikke bedankt voor uw medewerking en ik hoop u te zien op de beursvloer! Groetjes Jeroen. En tot 15 februari 2011.
> Wij lieten Jeroen weten dat er meerdere fotografen aanwezig zijn bij On Stage, maar dat we geen Game Designers hebben gevonden die een ochtend willen komen.

Geachte heer/mevrouw, zouden jullie misschien op de On Stage dag 1 bedrijf uit willen nodigen: Tandarts praktijk van Mierloo uit Schipluiden want ik wil heel graag tandartsassitente worden maar Delft is voor mij al 30 minuten fietsen en in Schipluiden is er ook een tandartspraktijk. Ik zou het heel erg leuk vinden als jullie dit zouden kunnen regelen. MvG, Vanity
> Tandarts van Mierloo kon niet naar On Stage komen, maar Vanity mag bij hem op werkbezoek komen! 

Ik heb via school een cursus gehad voor bij de on stage en toen zeide ze dat als je vragen had dan ik kon mailen via de site en ik had een vraag en dat is of Foto Klein ook komt of kunnen jullie er voor zorgen dat  zo'n soort bedrijf komt? MVG, Marc.
> We hebben Foto Klein gebeld en Marc is er naartoe gegaan. Foto Klein kan niet aan On Stage meedoen, maar ze hebben Marc wel een stageplaats en zaterdagbaantje aangeboden!  

Beste mevrouw/meneer, ik zou willen weten of er stewardessen komen. Want ik wil graag stewardess worden en ik wil weten welke opleidingen ik kan gaan volgen. Dus zou graag informatie willen hebben. Groeten, Sophie.
Goedemiddag meneer/mevrouw van On Stage, ik zou het heel erg op prijs stellen als er ook een piloot zou kunnen komen. Want mijn droom is om een echte piloot te worden, en het lijkt me ontzettend leuk. M.V.G, Frederique
> Wij moeten helaas veel leerlingen melden dat luchtvaartmaatschappijen moeilijk te interesseren voor VMBO beroepen oriëntatie. Richten zich op HBO. Jammer. 

Komen er ook transport bedrijven? Want ik wil later vrachtwagen-chauffeur worden. Dion.
> We konden Dion melden dat er meerdere transportbedrijven komen bij On Stage en informeerde hem over hoe ze heten en waar hij ze kan vinden op de On Stage Beursvloer.

Hallo,  ik heb gekeken in de lijst van beroepen die er komen en vroeg me af of er misschien ook een binnenhuisarchitect kwam. Dat lijkt mij namelijk wel een leuk beroep.  vriendelijke groet,  Anna
> Er hebben inmiddels meerdere architecten gereageerd die naar On Stage zullen komen voor Anna.

Beste On Stage, ik heb op jullie site gezien dat er heel wat mensen komen waar wij mee kunnen praten. Maar het beroep dat ik graag wil doen, zit daar helaas niet tussen. Mijn vraag is of u misschien iemand  kan uitnodigen van het KNGF. Ik wil later misschien trainer worden van blindengeleidehonden. Maar ik weet nog bijna helemaal niks over dit beroep. Ik zou het fijn vinden als er iemand zou kunnen komen van het KNGF. Vr, gr, Anouk.
> hebben wij helaas (nog) niet kunnen regelen voor Anouk. Wie biedt?

Hoi! Ik zou graag bij ook zangers en zangeressen zien, en ook iets met theater. Is dit mogelijk? Groetjes, Ginny.
> Ginny weet inmiddels dat er professionals aanwezig zullen zijn die zich met theater, zang en dans bezighouden. 

Monique Schrier, docente L.O., decaan, I.S.W. Sweelincklaan 's-Gravenzande, On Stage school:
Een leerling uit klas 2 die vorig jaar bij Westland On Stage meedeed heeft een hele positieve ervaring opgedaan bij de Doe-Dag in het bedrijf Van Der Arend in Poeldijk. Nu zit hij in klas 3 en hebben ze binnenkort een beroepsoriëntatie stage van een week. Met het contact wat hij had gelegd tijdens Westland On Stage heeft hij binnen dit bedrijf zijn stageweek gekozen. Zo zie je dat er van beide kanten een positieve wisselwerking uit is gegaan.

Karin Boeschoten, teamleider Zorg&Welzijn, Oostvaarders College Almere, On Stage school:
Ik woonde een les bij van de leerlingtraining van PIThr voor Almere On Stage. Mijn collega's en leerlingen gaven hele positieve reacties na afloop: leuk en leerzaam. De training is afwisselend en inspirerend.  Oefenen met hoe stel je je voor, welke eerste indruk laat je daarmee achter en het nabootsen van de Beursvloer bijvoorbeeld helpen leerlingen echt bij de voorbereiding om op de On Stage Beursvloer goede matches te maken.

Hotel Vermeer, deelnemer Delft On Stage, twittert:
Zal ik je eens zeggen dat ik momenteel een TOP stagiaire heb via Delft on Stage!! GO CICILIA!! Jij komt er wel!

Douwe Brouwer, directeur ISK Utrecht, On Stage school:
On Stage is naar mijn smaak een van de mooiste projecten van de afgelopen 10 jaar.

Debra, Delft On Stage leerling:
Vandaag was de Delft On Stage Doe Dag. Om 8 uur opstaan en dan naar de eerste afspraak die ik had om half 10. Ipse de Bruggen. We keken een film over vier mensen met een beperking. Een stukje uitleg over de opleiding hebben we ook nog gehad en een rondleiding. Hierna naar fotograaf Job Hulshoff. Het was een atelier in een klein smal straatje. Het zag er van binnen heel gezellig uit. Er stond een grote tafel en daar mochten we aan gaan zitten. We hadden van tevoren al 'huiswerk' gekregen. We moesten namelijk een paar foto's van jezelf meenemen waar je trots op bent en drie foto's van een andere fotograaf die je mooi vindt. We hebben gesproken over van alles! Van soorten fotografen tot aan de rekeningen aan toe!Het was een heel erg geslaagde dag! 

Rody Mulder, iDesktop, deelnemer Almere On Stage:
Ik vond het een leuke en ook wel een beetje vermoeiende dag gisteren. Ik stond er als (zakelijk) ICT ondernemer en de beste vraag die ik gehad heb: "meneer, gamed u zelf ook wel eens?" Maar ook, "Zit u de hele dag achter de computer?". En wat ook zeer leuk was bij het maken van een match: zei ik, "Dus jij bent geïnteresseerd in mijn werk?", waarop de leerling zei: "Nee, maar u vertelt zo leuk." Hahaaaa....fan-tas-tisch!! Dank je wel voor dit initiatief, het houdt me jong!

Anneke Hol, CQ Security Den Haag, deelnemer Westland On Stage:
Ik vond het een heel gezellige dag en heb een zeer positief beeld gekregen van de VMBO leerling. Als de vervolg afspraken ook een succes worden, dan mag je ons alvast noteren voor volgend jaar!

Briefje van Delft On Stage leerling aan hoveniersbedrijf Bouman, deelnemer Delft On Stage:
Hoi Rob, vandaag heb ik een dag bij u gewerkt.  Ik was heel benieuwd hoe het hoveniersvak in elkaar zat. We hebben verschillende dingen gedaan zoals onderhoud aan een tuin en planten gepoot. En ik mocht ook een kraan besturen dit was erg leuk. Het was een leuke ervaring. Het hoveniersbedrijf is afwisselend werk en dat vind ik erg leuk. Heel bedankt voor de leuke  leerzame dag.

Eric Abrahams, docent Prinsentuin College Breda, On Stage school:
Twee docenten zijn de hele dag op stagebezoeken geweest. Zij waren ongelooflijk onder de indruk van het enthousiasme van leerlingen en stagebedrijven! Over het algemeen kregen zij overal te horen dat ze het geweldig vinden dat er docenten langs komen. Met enkele bedrijven is al in het kort gefilosofeerd over een eventuele verdere samenwerking. Met name St. Ezelhoeve, SSPB, Greenbrothers, Foesenek en De Roosberg waren erg enthousiast. Verder is het m.i. een goed verlopen dag geweest. Wat krijg je daar een energie van! Ik heb nu al zin in de reacties van leerlingen morgen over deze Doe Dag!

Joyce Visser en Jolanda Pluimers, Stadswinkel Delft, deelnemer Delft On Stage:
Vandaag 14 leerlingen op bezoek gehad voor de "Doe Dag". Helaas is 1 dame niet op komen dagen en 1 dame heeft zich spontaan aangesloten. Sommige leerlingen hadden de moeite genomen om zich in de gemeente te verdiepen, erg leuk. Gelukkig hebben we ons ook van het stoffige imago kunnen ontdoen tijdens deze dag. Het was voor de Stadswinkel een eerste kennismaking met "on stage" maar deze is zeker voor herhaling vatbaar. Hopelijk tot volgend jaar.

Carlijn, On Stage leerling Stanislas College Delft: 
Ik had 3 afspraken gemaakt met Makelaardij Van Daal, horecaondernemer Kobus Kuch en eind van de middag met het ziekenhuis. Het was een leuke dag, bij elk bedrijf kreeg je een korte uitleg en daarna ging je wat doen, zoals bij de Makelaardij een huis bezoeken, bij Kobus Kuch in de bediening en appeltaarten bakken en in de keuken. Bij het ziekenhuis bloedprikken en gingen we langs de kinderafdeling. Ik vond het een leuke dag en alle dingen die ik had gekozen vond ik heel leuk, je kon nu zien hoe het allemaal in werkelijkheid gaat (je hebt een beter beeld gekregen van het beroep zelf). Ik kijk al uit naar volgend jaar!!!

Chiel, leerling VMBO Breda On Stage:
ik ben gisteren naar Prinsentuin geweest voor de lente catering.Het was er erg leuk. Chef Marco begon met het uitleggen van wat we gingen doen dat was 2 amuses bedenken en maken. Dat was allemaal erg geslaagd. Daarna moesten we de keukentjes opruimen. Was niet zo leuk, afwassen en zo. Daarna moesten we een menu samenstellen van 3 gangen. Op de werkbank lagen 6 producten. Daarvan moest je in je menu 5 van gebruiken. Ik had als voorgerecht zeeduivel op een bedje van rijst met een peperroom saus. Daarna broccolisoep, een kotelet in Italiaanse kruiden, bloemkoolpuree en gebakken aardappeltjes. Dit was een leuke wedstrijd waar je ook een kookboek bij kon winnen. Marco de Chef had uit een meloen een olifant gesneden. Heel erg mooi.Toen het was afgelopen bleef ik nog even om de rotzooi op te ruimen. We hebben nog wat gekletst en ik mag als hij een keer een bruidstaart moet maken komen kijken. Ik had de wedstrijd gewonnen omdat ik het het meest uitgebreid had op geschreven en omdat ik de enige was die serieus was, zei hij.Nu moet ik stoppen want nu ga ik naar de makelaar. Ik wou je nog even bedanken voor de leuke ochtend, ik heb de mensen gevonden die ik zochten daar meteen een afspraak mee gemaakt. Ik wou je nog heel heel heel heel veel succes wensen metBreda On Stage en ik hoop volgend jaar weer op de beursvloer te staan.

Ada Haasnoot, projectgroep Spoorzone Delft, deelnemer Delft On Stage:
Gisteren ontvingen wij 4 geïnteresseerde VMBO-ers op ons werk. Eén van de leerlingen was een erg vroege vogel en meldde zich al voor half 1 i.p.v. 1 uur, dus die heeft gezellig met ons een boterham meegegeten. De andere 3 heren waren keurig op tijd. We hebben eerst in het informatiecentrum uitgelegd wat ons project inhoudt. Vervolgens frisdrank + uitleg over het beroepenveld. Daarna met helm op de bouw in. Om 14.30 uur moesten we afscheid van ze nemen (meer tijd hadden we echt niet). Twee van de leerlingen waren duidelijk teleurgesteld en wilden graag nog blijven. Met hen is afgesproken dat ze tijdens de zomervakantie een dagje mogen komen helpen. Ze bellen zelf voor een afspraak. Deze twee mannen zouden wij zo opnemen in ons team, maar we hebben ze aangeraden vooral door te leren nu het nog kan (MBO). De andere twee heren waren duidelijk materiaal voor een havo en gaven aan sowieso door te willen leren. We hebben het hartstikke leuk met ze gehad en we hebben genoten van hun enthousiasme. Voor ons was deze ontmoeting een geslaagd contactmoment. We vonden de beurs op 13 april super georganiseerd en hebben met plezier gekeken naar de contacten, die werden gelegd. Dat niet veel leerlingen bij ons langs wilden komen, doet daar niets aan af. Ook de inzet van onze collega-bedrijven vonden we erg leuk. Complimenten voor de organisatie en de scholen, die hebben meegedaan.

Inge de Glopper, Recruiter Carrièrebureau Reinier de Graaf Groep (ziekenhuis), deelnemer Delft On Stage. RDGG nodigde met deze grappige welkomsttekst de On Stage leerlingen uit voor de Doe Dag:
"Reinier verheugt zich erop dat je deelneemt aan de Doe-dag. Hij verwacht je op 27 april om 13.00 uur in Commissiekamer 5 van het H-Gebouw, locatie Delft. Op www.reinierkannietzonderjou.nl wijst Reinier je de weg hier naartoe. Tijdens de Doe-Dag geeft Reinier je meer inzicht in de diverse zorg functies binnen ons ziekenhuis zoals die van verpleegkundige en doktersassistent. Je ontvangt informatie van de beroeps-beoefenaars, wordt rond geleid en mag ook zelf aan de slag. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je nu al meer zien van Reinier, surf dan naar www.reinierkannietzonderjou.nl en kijk voor een film op Youtube. Zo kan je alvast ontdekken welke mogelijkheden Reinier voor jou heeft. Reinier wacht met smart op je. Mocht je door belangrijke redenen echt niet kunnen komen, wil je mij dit dan z.s.m. laten weten want dan kan ik een andere leerling blij maken met een uitnodiging. En geef je jouw afmelding dan ook nog even zelf door bij je mentor van school." 

Marie Anne van der Toorn, projectleider Utrecht On Stage, met citaten van On Stage docenten: 
"We waren tegen negenen binnen en wachtten op de officiële opening. Maar voor de opening waren de leerlingen al volop afspraken aan het maken!"
 
"Motuma wil graag professor in de wiskunde worden, of anders minister. Op haar visitekaartje staat "Ik wil de hoofdzaak van de gemeente worden". Ze heeft volgende week een afspraak met Rinda den Besten, wethouder van Onderwijs in Utrecht!"
 
Twee meiden van onze school hadden 5 (!) matches gemaakt:
"Meiden, dat kan toch nooit op één dag."
"Nee, meester, we gaan op drie dagen!"
 
"Chella meldt zich aan bij de theatershow en staat op het podium. Ik weet dat ze dat heel moeilijk vindt en zie dat ze bloednerveus is. Ik weet ook dat ze vindt dat ze zulke dingen moet doen, dat ze daar veel van leert. Ze vertelt dat ze zorg en welzijn wil gaan doen, dat ze mensen wil gaan helpen. Vol trots vertel ik aan de vrouw naast me dat ze bij mij in de klas zit. Deze vrouw blijkt de coördinator zorg van Aveant Utrecht te zijn en zegt: "Ik wil dat meisje hebben, zulke meiden willen we graag in de zorg hebben. Ik maak een afspraak met haar en ze kan zo een vakantiebaan krijgen!"

Anneke Egbers, reisorganisator Becker & Egbers, deelnemer Doetinchem On Stage:
Ik heb maar een klein kantoortje: 5x5! En heb op de Doe Dag zo'n 23 leerlingen mogen ontvangen. We hebben ons gebogen over de wereldkaart, de vele verschillende landen, volken en culturen en hoe enorm interessant het is om de wereld als je vak te zien. Dat er vanuit dit kleine kantoortje zoveel verschillende en afwisselende reizen worden georganiseerd en dat ik hierbij zelf veel in het buitenland vertoef. Dat er groepjes bestaan van 1 mens tot honderden. En, dat het voor wie wil, mogelijk is aan de slag te gaan in de reiswereld! Op welke wijze dan ook! Ik vond het een eer om mijn steentje te mogen bijdragen en te zien dat de meerderheid van de leerlingen bijzonder gemotiveerd was kennis op te doen. Ik zal dan ook graag volgend jaar weer meewerken aan dit bijzonder positieve evenement! Complimenten!!!

Gerard van Dalen, hoofd Wagenpark en Inkoop, Int. Transportbedrijf van der Lee en Zonen B.V., deelnemer Delft On Stage: Gisteren hebben wij als bedrijf deelgenomen aan de 3de versie van Delft On Stage en hebben ruim 20 matches die belangstelling hebben voor het chauffeursvak, maar ook enkele die meer willen weten over de werkzaamheden in een garage.  Tijdens de beurs zijn wij benaderd door Martien Don (verkeersschool) en Aldiver (uitzendorganisatie) om de Doe Dag gezamenlijk te organiseren. Daarom hebben wij de krachten gebundeld en komen alle kandidaten bij ons in Delft. Van 'doen' zal helaas niet veel van komen, want rijden mag nog niet, maar ze kunnen wel enkele vrachtwagens van binnen bekijken. We nemen ze mee naar onze werkplaats waar ze een indruk krijgen van de werkzaamheden. Voor ons is On Stage geslaagd en hopen dat ook de Doe Dag een succes zal worden.

Frank Schuurman, projectleider VMBO Breda On Stage, enkele ervaringen Doe Dag:
Bij Kwekerij Anssems was een leerling aan het werk uit Baarle-Nassau. Hij was vanochtend op de fiets gekomen en hij gaat morgen weer: "omdat ik het leuk werk vind". Toch ruim 60 km per dag! Ondernemer Ron Rodie heeft aan een zeer gemotiveerde leerling aangeboden dat ie stage mag lopen wanneer ie op het MBO zit. Dit nav mailtje leerling dat ie het zo leuk had gevonden en of hij zaterdags mocht komen werken. Bij de Rooi Pannen serveerden leerlingen eigen gebakken cake met sinaasappel net zo lang tot dat het goed op de band stond. Ze waren zichtbaar trots (en wij op hen).

Inge de Glopper, P&O Carrièrebureau Reinier de Graaf Groep, deelnemer Delft On Stage:
Ik vond het erg leuk vanochtend, zeker de moeite waard om er volgend jaar weer te staan! Wij hebben nog plekken over voor de Doe Dag, voor zowel de functies binnen het Facilitair Bedrijf (receptie, transport, technische dient, restaurant, assist) en voor de medewerker medische steriele hulpmiddelen (hebben we leer-werkplekken voor). Voor de functies van verpleegkundige en doktersassistent liep het storm, voor de andere functies niet. Terwijl het erg leuke uitstroomfuncties zijn voor de leerlingen! Bij deze nodig ik extra leerlingen uit die geïnteresseerd zijn in de Doe Dag bij ons.  

Guy van Hoek, vestigingsdirecteur Ardea Auto Delft, deelnemer Delft On Stage:
Meer dan een compliment voor het initiatief en de organisatie van Delft On Stage op 13 april.  Met heel veel plezier hebben we zeer goed voorbereide en gemotiveerde jongelui mogen begroeten. Dat doet goed, ergens las ik iets over imago VMBO,  niks negatiefs: "het worden de handen van onze toekomst". Wij gaan op de Doe 27 april ca. 30 leerlingen iets moois vertellen over het autobedrijf en met een andere groep gaan we verkoop rollenspellen in de showroom doen. Helemaal goed!! En leuk zo'n mailtje hieronder van een On Stage leerling:  
"Vriendelijke Guy van Hoek, ik wil hier bij bevestigen dat ik om 11 uur bij u bent in de show room. vriendelijke groeten, Demi."

Abbey Smit, docent Grotius College Delft, On Stage school:
Hierbij een bedankje voor de hele organisatie en het geweldige initiatief voor On Stage. Wat een leuke ochtend hebben mijn leerlingen, collega's en ik gehad! Alle leerlingen gingen zodra de beursvloer open ging aan de slag hun ideale matches te vinden en zijn daar allemaal in geslaagd. De leerlingen kijken allemaal erg uit naar de Doe Dag (hoewel ook een beetje eng). Het was erg leuk om ze zo in gesprek te zien met hun beroepsbeoefenaars. Ook het side program was super, ze wisten precies hoe ze met hun publiek om moesten gaan! Ik hoop dat jij de dag ook als een succes hebt ervaren. Nu eerst de DoeDag, maar volgend jaar doen wij zeker weer mee!

Corien van Lomwel, docent ViaNova College Utrecht, On Stage school:
Wij zijn op school nog aan het nagenieten van een in onze ogen zeer geslaagd  Utrecht On Stage evenement van 24 maart. Het theater van Max was een goede binnenkomer, de ROC leerlingen hebben hard gewerkt als matchmakers en er was een ruime keuze aan beroepen. Zelfs onze meest verlegen kids en stoere mannen liepen apetrots met hun match-stickers rond. Ik ben er echt van onder de indruk. Wat heb jij iets moois gecreëerd! 

Corry Bornebroek, Basisschool De Achtsprong, deelnemer Westland On Stage:
Hierbij enkele reacties van leerlingen die bij ons op bezoek geweest zijn. Er zijn 49 leerlingen op bezoek geweest en ze waren allemaal enthousiast dus dat belooft wat voor de toekomst van het onderwijs!
Ik heb dinsdag 16 februari een uurtje meegelopen in de klas 1 en 2. Ik vond het erg gezellig en leuk een keertje te kijken wat ze deden. Ik heb bij gym gekeken en groep 1 zien spelen met ballonnen en een ren, loop, huppelspelletje zien doen. Ik vond het super Leuk! Kayleigh, Flora College klas 3G2
Hoe ik het vond? Nou leuk. Na 2 jaar is het echt weer wat anders. Het meeste weet je nog wel, maar sommige dingen zijn toch anders geworden. Kortom het was leuk. Michael.
Het lijkt mij wel leuk om meester te worden na 3 jaar lijkt alles weer nieuw voor me. Misschien kom ik nog wel is stage lopen. Het was leuk. Mitchell.
Ik vond het super gezellig met al die kinderen. Ze waren super lief en ik weet nu wel dat ik graag iets met kinderen wil. Sophie.
Ik vond het hartstikke leuk. Ik heb veel gezien en geleerd hoe het is om juf te zijn. Maureen.
Ik vond het leuk en gezellig om een uurtje mee te kijken wat de kinderen doen. Het was gezellig met de kinderen. Ze waren verlegen maar buiten waren ze een stuk drukker. Later ga ik voor kinderjuf leren. Dus misschien kom ik wel een keertje langs. Groetjes Kaylee.
Hoi, ik vond het heel erg leuk om eens in de klas bij jullie te kijken! Bedankt! Groetjes Nikki.

Niels van Geest, Van Geest Reclame Maasdijk, deelnemer Westland On Stage:
Doe Dag Westland On Stage bij ons: o.a. een groepje enthousiaste Maasdijkse leerlingen heb ik om 5 uur naar huis gestuurd,  die bleven t-shirts drukken! Als deelnemend bedrijf lijkt het mij erg leuk om er een soort On Stage netwerkbijeenkomst aan te knopen voor de deelnemende bedrijven om ervaringen uit te wisselen en ideeën op te doen voor volgend jaar. Leuk om dat bij een deelnemend bedrijf te doen? Geen budget? Persoonlijk zou ik mij ervoor inschrijven met een eigen bijdrage. Voor het ontwerp van de uitnodiging geef ik alvast belangeloos een JA! 

Louis Kester, general manager Javabo, deelnemer Westland On Stage:
Aan organisatie Westland On Stage: complimenten hoe je/jullie dit allemaal zo opgepakt hebben! Binnen Greenport opleidingen/campus e.d. praten ze wat af, maar je/jullie doen het gewoon. En klasse: meteen mooi artikel op www.westlandbedrijf.nl die men ook op voorpagina van www.mijnwestland.nl. heeft gezet.

Edward van der Pas, Wolter & Dros, lid (voorzitter) van het Westland On Stage Team:
Ik kijk terug naar een onvergetelijk festijn gisteren op de Beursvloer te Poeldijk. Zelf heb ik eerder als Beroepsbeoefenaar meegedaan bij de Delfse On Stage. Nu was ik een van de vele matchmakers. Waar ik ook stond, overal straalde de positieve energie. Zeer opvallend vond ik het dat concurrerende Beroepsbeoefenaren elkaar hielpen en aanbevolen. Niks goedkope handjes. Nee, collectief vervulde iedere volwassene de maatschappelijke rol de Westlandse VMBO jongeren verder te helpen met hun toekomst, hun wensen en alle kansen en mogelijkheden voor te dragen die er zijn om een gewenst doel te kunnen bereiken. Rest mij alle betrokkenen enorm te bedanken voor de getoonde interesse, inzet en eventuele financiële bijdrage. Ik heb me voor volgend jaar al weer opgegeven. Wie volgt?

Zianne Looman, decaan AOC-Oost Doetinchem, On Stage school:
Namens mijn collega's complimenten voor de On Stage leerlingtrainers van LaRed. Gehoorde geluiden: enthousiast en duidelijk, afwisselende werkvormen, leuk! Goed gedaan!

Willem Jan Rooij, docent ISK Utrecht, On Stage school:
Ik wil graag reageren op de On Stage leerlingtraining van La Red op onze school. Ik, mijn collega’s, maar vooral de leerlingen hebben weer genoten! Ze waren erg enthousiast. Ik vond de training ook erg gedegen in elkaar zitten,  gestroomlijnd en snel. Het formulier voor je eigen netwerk was erg overzichtelijk en vooral de quiz was leuk. En toch alles af in 3 kwartier. Bij ons werden de workshops gegeven door Pauline de Wilde en ze deed het prima! 

Agnes van den Berg, projectleider Westland On Stage:
Ik ontving vandaag een mailtje van een leerling wiens neef van zijn moeder in toerisme werkt, met daarbij een bedrijfsnaam en telefoonnummer. En hij had ook een (woon)styliste gemotiveerd tot deelname. Geweldig toch!!

Reacties van andere On Stage leerlingen op de enquêtevraag: wat wil je ons nog laten weten:
Ik heb geleerd dat ik niet altijd slecht over je zelf moet denken. En ook al heb je VMBO, als je maar je best doet dan komt alles goed. 
Ik vond het erg leerzaam en ik wil graag de mensen bedanken die dit hebben geregeld.
Dat ik wat in me leven bereik door verder te gaan met mijn opleidingen. Dat maakt de mensen duidelijk dat VMBOers toch wel wat in hun leven kunnen bereiken, en dat mensen niet moeten denken dat als je op het VMBO zit, dat je dan dom bent of wat dan ook. Ze lieten zien dat je altijd door moet zetten.
Dat ik het erg leuk vind wat de mensen van On Stage hebben georganiseerd, ik heb het erg naar mijn zin gehad.
Mijn grootste droom is eigenlijk Architect worden. Ik wil naar de kunstacademie gaan via het grafish Lyceum/Media Grafische Vormgeving. Het was hartstikke leuk met jullie. En bedankt voor al die aandacht en respect die jullie allemaal gegeven hebben. Door u hebben we eigenlijk meer netwerken gekregen! Daarom verdienen jullie een 10!
Ik zou wel verder met On Stage gaan! En leuk dat jullie On Stage organiseren!
Dat ik het goed vind dat jullie dit doen!
Heel erg bedankt voor jullie moeite!
Ik vond het net als vorig jaar hartstikke leuk en interessant. Voor mij blijft het leuk, want je kan altijd wel iets leren van allerlei bedrijven die daar rond lopen.
Ik vond het heel leuk om bij jullie te komen kijken voor On Stage.

Brief van Onderwijs On Stage, aan redactie Volkskrant, 1 december 2009.
"En weer is het nodig om als kopje te schrijven: VMBO'er eerder seks. Wat is er tegen de kop: Havist en VWO'er later seks? Waarom altijd de VMBO'er zo neerzetten? Je zult trouwens als jongere maar sociale tijdbom genoemd worden. Fijne boodschap weer aan de volgende generatie. Gelukkig ken ik blijkbaar vooral de jongeren die niet aan het onderzoek hebben meegedaan! Jongeren met puberaal gedrag waren er vroeger ook en de echte schurkjes zijn nog altijd in de minderheid. Wat meer geduld en begrip voor onze 'gewone' pubers lijkt me een betere oplossing voor de generatiekloof. En ja, schurkjes moeten we corrigeren en opvoeden. Nog een vraagje: wanneer wordt er eens onderzoek gedaan naar de waarden en normen, en het sociale gedrag en vaardigheden van universitaire studenten? Want grenzeloos gedrag met hete aardappel in de keel en dure schoenen aan de voeten, is ook grenzeloos gedrag. Kom een dagje boodschappen doen in de supermarkten van een universiteitsstad, kijken hoeveel studenten we kunnen betrappen op zaken als beleefdheid en sociaal gedrag. Telt dat dan ook als Onderzoek en noemen we meteen maar alle studenten arrogant en verwend? Dacht het niet."

Ter gelegenheid van de officiële Kick Off VMBO Breda On Stage felicitaties aan de ambassadeur van Breda On Stage, Marja Heerkens (wethouder Breda)
"Geachte mevrouw Heerkens, beste Marja,Gefeliciteerd met je ambassadeurschap van On Stage. Wij hebben in Utrecht begin april een On Stage dag gehad en die was geweldig. Ik weet hoe moeilijk het is voor VMBO'ers om goed te kiezen, een goede beroepsoriëntatie is ontzettend belangrijk. De VMBO'ers van vandaag zijn de MBO'ers en HBO'ers van morgen. Zij zijn de de vakmensen en professionals van de toekomst. Daarom moeten ze weten wat er te kiezen is en goede stages kunnen vinden.Ik hoop dat in Breda - net als in Utrecht - veel bedrijven en organisaties van de partij zijn. Heel veel succes!"                                                  Rinda den Besten, Onderwijswethouder Utrecht en Ambassadeur van Utrecht On Stage

"Waarde collega, van harte welkom in het On Stage Wethouders netwerk. Met On Stage geven we jongeren een podium en kunnen lokale politiek en ondernemers een krachtige boodschap afgeven. En daarmee creëren we kansen voor deze leerlingen. De gedreven organisatoren van On Stage in Westland verwerven medewerking en positieve pers voor het VMBO. Dat ze dat verdienen en kunnen gebruiken, is voor mij de reden dat ik van harte Ambassadeur wil zijn van On Stage in Westland. Doordat On Stage een project is voor alle VMBO scholen wordt het een project van de hele gemeenschap. Het is mooi om te zien dat met deze energie een brede saamhorigheid ontstaat waarmee het Positieve Podium van On Stage gerealiseerd wordt. De Delftse wethouder en Ambassadeur van Delft On Stage, Dick Rensen, gaf bij de Kick Off van Westland On Stage, het vuurtje door aan mij, en nu geef ik het door aan u. Ik wens u veel succes met Breda On Stage en feliciteer u met uw ambassadeurschap. Een feestelijke middag toegewenst!"
                          Ben van der Stee, Onderwijswethouder Westland en Ambassadeur van Westland On Stage

Marjolein Coenders, Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang Simba, deelnemer Westland On Stage: Vorige week heb ik meerdere gastlessen gegeven in verschillende scholen. Ik vond het erg leuk om te doen en ben bereid dit nog eens te doen. Wel vind ik het belangrijk om in het kort per school een terugkoppeling te doen zodat er dingen verbeterd kunnen worden.Overigens kreeg ik hier al veel verzoeken voor stageplekken en heb mijn nummer achtergelaten voor het contact.Uiteraard heb ik er persoonlijk ook heel veel van geleerd en ga verder met de voorbereidingen voor Westland On Stage 2 februari!

Vincent Strooker, Makro Delft, deelnemer Delft On Stage:
Wij deden al twee keer mee aan On Stage, en hebben tientallen leerlingen op bezoek gehad bij de Doe Dag. Het is een goede manier om te kijken of de verwachtingen over en weer kloppen. Een aantal van deze leerlingen vonden bij ons inmiddels een stageplaats of een zaterdagbaantje. En onlangs hebben wij vier On Stage leerlingen in dienst genomen.

Edward van der Pas, Ingenieursbureau Wolter & Dros B.V. E.W.J., deelnemer Delft On Stage:
Onlangs week heeft een On Stage leerling die bij de laatste editie van Delft On Stage met ons mee is geweest naar het Belevings Centrum in Amersfoort, ons benaderd voor een stage plek. Volgende maand komt hij 1 week stage lopen. De cirkel is hiermee rond en de doelstelling van On Stage is in ieder geval voor weer een VMBO leerling wat mij betreft geslaagd. Daarom promoten wij On Stage via www.wolterendros.nl/haaglanden rubriek NIEUWS.

Matthijs Stoffer, banketbakkerij Stoffer, deelnemer Delft On Stage: 
Tijdens Delft On Stage in oktober 2008, was ik behoorlijk verbaasd dat zoveel kinderen geïnteresseerd zijn in ons vak. Zoveel matches had ik kunnen maken dat het onwerkbaar zou zijn geworden. Ik moest ter plaatse al een selectie maken.Heel veel kinderen zijn langs geweest om te komen kijken in ons bedrijf. Een aantal leerlingen zijn op een later tijdstip nog een keer terug geweest om daadwerkelijk mee te helpen in de bakkerij. Een mooi resultaat: vanaf september komt een van de leerlingen bij ons werken (een bbl-opleiding bij ons volgen)en een andere leerling komt een bol stageplaats invullen.

Lies Mesu, decaan/docent Stanislas College Delft, On Stage school:
Waarom ik zo enthousiast was over de leerlingtraining ter voorbereiding van On Stage? 50 minuten lang wist een trainer een klas met 13/14-jarige VMBO-ers te boeien. Hoe? Door oefeningen aan te bieden waar leerlingen direct het nut van inzien, door concreet en praktisch te werken en hen kritisch doch welgemeend van advies te dienen. Kortom: geen zoethoudertje!
 
Brief van Onderwijs On Stage, aan redactie Volkskrant, 19 mei 2009 (deze werd niet geplaatst... maar wel soortgelijke reacties van andere lezers waarna er gelukkig meer vmbo-examenblog verscheen)
"Beste vmbo'ers, waarschijnlijk zonder enige opzet of één-zijdige focus, vergat de Volkskrant jullie even als examenkandidaten en werd er alleen meegeleefd met de havo en vwo examenleerlingen. Net als de tv-journaals overigens. Want hoe was jullie examen natuurkunde, kunstgeschiedenis en nederlands? Hadden jullie geen klachten? Tja, ook media maken keuzes. Daarom bij deze, namens ouders die hun vmbo-kind ook coachen, namens docenten die hun vmbo'ers hebben klaargestoomd, aan die tienduizenden vmbo'ers die heel hard hebben gewerkt, ook een prestatie moeten leveren en ook zenuwachtig zijn: heel veel succes! Ook namens de Volkskrant. Toch?" 

Chris de Bruin, manager Bouwmaat Delft, deelnemer Delft On Stage:
Als eerste een groot compliment voor het organiseren van deze dagen. Wij van Bouwmaat Delft hebben met veel plezier en enthousiasme mee gewerkt, aan dit prachtige project. Natuurlijk zijn wij volgend jaar weer van de partij. Voor Delft als stad en de scholen die mee gedaan hebben, en de bedrijven die zich hebben laten zien, is dit een positieve uitstraling die goed is voor de scholieren en alle betrokkenen. De scholieren die gekomen zijn waren enthousiast, en hopelijk helpt dit ze op weg, in hun keuze van studierichting en toekomstige baan.

Henk Jan Bregman, ondernemer BORNIA:
Met plezier heb ik uw bijdrage gelezen in het NRC van afgelopen zaterdag. Ik ben van 1954, op de mulo bakte ik er niet veel van. Via een lange omweg met vele scholen was ik de laatste 20 jaar werkzaam als directeur/bestuurder van grotere organisaties. Mijn eigen ambities bracht ik over op mijn kinderen met de insteek: "zorg dat je zo hoog mogelijk wordt opgeleid, dan kun je zelf het beste kiezen." Wat ik toen niet zag of wilde zien, is dat ik "doe" kinderen heb. Beiden zijn, na omzwervingen via VWO en HBO, en na de nodige tegenwerpingen mijnerzijds, nu marinier en timmerman. Ze zijn goed in hun vak, leren met plezier, zijn dolgelukkig in wat ze doen en staan stevig in het leven. Ik heb geleerd dat het vaak de ambities van de ouders zijn die het geluk van de kinderen in de weg staan. Toen ik mijn eigen ambities los kon laten en mijn kinderen de vrije keus liet, kozen ze voor zichzelf en zijn daar gelukkig mee. En daar word ik als ouder ook gelukkig van.
 
Rinda den Besten, Wethouder Jeugd en Onderwijs te Utrecht, Ambassadeur Utrecht On Stage:
Een dag niet(s) geleerd is een dag niet geleefd! Leren over jezelf, leren over een werkplek, een bedrijf, een functie en jouw eigen mogelijkheden. On Stage biedt jongeren een prachtige blik in de toekomst, het geeft inspiratie door enthousiaste rolmodellen en betrokken bedrijfsleven en laat zien dat ieder dubbeltje 'ech wel' een kwartje kan worden! We gaan van On Stage ook in Utrecht een spetterend succes maken!
 
Willem Overgaag, Impresariaat Willem, microfonist bij Delft On Stage: 
"'no guts no glory' vind ik wel een aardige in het On Stage project. Om je droom waar te maken zal je lef moeten hebben en soms moeten doorbijten. Stel jezelf een doel en ga ervoor! Dat betekent dus ook dat je soms leuke dingen moet laten. Bij het leveren van een daadwerkelijke inspanning en het vervolgens bereiken van een goede prestatie, is het ontspannen erna des te meer te waarderen. Immers, elke dag op het strand met blauwe lucht gaat ook vervelen. 'Arbeid maakt vrij', maar dan in de goede betekenis."

Femke IJsseldijk, ondernemer Nieuwe Muze, Middelburg:  
In de Volkskrant las ik het artikel over On Stage. Ik vind het een ontzettend leuk project. Ik herken me in het beeld: het VMBO heeft een slechte naam, maar de VMBO'ers die ik heb ontmoet zijn echt geen randgroepjongeren. Wel zijn sommigen van hen kwetsbaar: doordat ze steeds horen dat ze iets niet kunnen gaan ze daar zelf in geloven: "ik kan dat niet, want ik ben dyslectisch", ook al heeft dat er niets mee te maken. Ik zie met hoeveel enthousiasme en liefde de docenten deze jongeren begeleiden, niet alleen in het leren maar ook in het krijgen van meer zelfvertrouwen. Kortom: ik zie het belang van On Stage. Ga zo door! Het is belangrijk!
 
Marloes Elings, journaliste, Utrecht:
Ik las over je in de Volkskrant afgelopen vrijdag. Wat een geweldig initiatief! Ik heb me meteen opgegeven voor 1 april in Utrecht.
 
Anneke de Leeuw, senior beleidsmedewerker in de jeugdzorg, Bunnik:
Ik las over On Stage in de Volkskrant en juich de activiteiten van jullie organisatie toe. Mijn eigen zoon zit in de laatste klas van het gymnasium; dezelfde opleiding die ik heb gedaan. Mijn vader is bakker, visverkoper, metselaar en straatmaker geweest. Hij was trots op elk vak dat hij uitoefende. Ik vind het nog steeds mooi mensen te ontmoeten die trots zijn op hun vak. Ik vind het dan ook jammer dat een vak leren of de vmbo volgen tegenwoordig als minderwaardig wordt ervaren. Ik  juich jullie initiatief daarom toe. Het zou mooi zijn als er gerealiseerd zou kunnen worden dat leerlingen van mediaopleidingen, als werkstuk voor hun studie, films zouden willen maken over mensen die vertellen waarom ze trots zijn op hun vak. Als deze films vervolgens in kopie aan scholen worden aangeboden kunnen nog meer jongeren in aanraking komen met de boodschap van "On Stage".
 
Jan Ruigrok, ondernemer Rigardus, Rotterdam:
Ik ben enthousiast over het interview over On Stage in de Volkskrant.'t Sluit helemaal aan bij waar ik mee bezig ben en hoe ik met jongeren wil werken.
 
Frits Bloemberg, ondernemer Het Debatbureau, Nijmegen:
Gisteren las ik het artikel over Onderwijs on Stage in de Volkskrant. Een bijzonder mooi initiatief dat zeker veel positieve reacties zal losmaken! Zelf kom ik op veel VMBO scholen. Samen met iemand anders ben ik oprichter van Het Debatbureau, een bedrijf waarmee we trainingen geven in debatteren op o.a. VMBO scholen. Onze ervaring is altijd weer dat leerlingen debatteren leuk vinden om te doen en er ook veel van opsteken. Om leerlingen in het VMBO meer de kans te geven hun debatkwaliteiten te tonen hebben we sinds dit jaar samen met de VARA een aantal speciale debatwedstrijden opgezet voor VMBO scholieren. Ik heb een bijzondere waardering voor jullie initiatief. In elk geval succes in de toekomst!
 
Paul Cornelissen, Fonds 1818:
"Fonds 1818 hecht veel belang aan een kwalitatief goede oriëntatie van leerlingen op hun toekomst. Of het nu gaat over de keuze voor een vervolgopleiding of de sector waarin je wilt gaan werken: je moet weten waar je aan begint. De opzet van en de mensen achter On Stage wekten bij ons dermate veel vertrouwen dat we ons graag wilden opwerpen als ambassadeur voor dit nieuwe Delftse initiatief. Fonds 1818 investeert alleen in onderwijsprojecten als we er van overtuigd zijn dat de leerling er op korte termijn profijt van heeft. On Stage maakt dit waar!"

Dick Rensen, wethouder te Delft, Ambassadeur Delft On Stage:
"On Stage is voor Delft een belangrijke happening. De gemeente Delft, scholen en bedrijven willen veel nauwer samenwerken aan het opleiden van jongeren. On Stage is een van de onderdelen van een breed beleid, dat met scholen en werkgevers in een zogeheten regionaal arrangement is vastgelegd. Daarmee zorgen we er in Delft voor dat jongeren steeds beter voorbereid op de arbeidsmarkt komen en bedrijven ook bij een krapper wordende arbeidsmarkt toch goed personeel kunnen binnenhalen. Daarom gaan we met zijn allen van On Stage een groot succes maken en ik roep iedereen op daar een steentje aan bij te dragen."

Hans Werner, algemeen directeur Rabobank ZH Midden, deelnemer en sponsor Delft On Stage:
"On Stage is een prima initiatief om de geweldige mogelijkheden van VMBO-leerlingen in het juiste licht te plaatsen. Dit in het belang van die leerlingen zelf én van ons allemaal."

Ruud van Wijngaarde, Directeur Kamer van Koophandel Den Haag, kantoor Delft, partner Delft On Stage:"Een unieke kans om ook eens te kunnen beleven of die droom van je kan uitkomen. Gewoon mee doen dus."

SOB, Samenwerkingsverband Onderwijs Bedrijven Delft, partner Delft On Stage:
"Het SOB in Delft vindt het belangrijk dat VMBO- en MBO-leerlingen een gefundeerde beroepskeuze maken, zodat zij gemotiveerd zijn èn blijven om hun studie af te maken om vervolgens een leuke baan te vinden. On Stage laat hen kennismaken met een breed scala van beroepen. Vandaar dat het SOB Delft actief betrokken is bij On Stage en deze activiteit van harte ondersteunt."

Ton van Adrichem, adjunct-directeur Stanislascollege te Delft, On Stage school:
"Het Stanislascollege wil haar VMBO leerlingen in een vroeg stadium in contact brengen met werkgevers uit Delft en omstreken, zodat de keuze voor een opleiding/beroep bewust gemaakt kan worden."

Miriam Notten, Directeur La Red:
"Wij vinden dat je met netwerken niet vroeg genoeg kunt beginnen! Dus ook VMBO leerlingen ondersteunen we graag met onze kennis en ervaring over het onderwerp netwerken. Het bij elkaar brengen van mensen die elkaar anders niet zouden ontmoeten juichen we toe. Daarom is On Stage ook zo'n goed initiatief. De onbekende vraag wordt bij het onbekende antwoord gebracht en dat is nu net de kracht van een effectief netwerk!"

Nadia du Croix, Vestia Delft, deelnemer Delft On Stage:
"On Stage is een initiatief wat we graag ondersteunen. Het sluit aan bij ons eigen project Grijp je kans™. Wij ondersteunen vmbo-leerlingen door een samenwerkingsrelatie aan te gaan met een VMBO school in de buurt en we organiseren samen met de school activiteiten zoals een snuffelstage & kennismakingsbezoeken, voorlichtingsbijeenkomsten op school, maatschappelijke stagen en wen bieden een leerwerktraject aan met een tijdelijke arbeidsovereenkomst van maximaal twee keer één jaar = Grijp je kans."

Brandweer Delft-Rijswijk, deelnemer Delft On Stage: 
"Wij vinden het een goede zaak om met On Stage mee te doen omdat jongens en meisjes van het VMBO juist tot onze doelgroep behoren. En we willen deze jongeren natuurlijk helpen bij het kiezen van het juiste profiel als zij geïnteresseerd zijn in werken bij de brandweer. Daarom zijn wij erbij en horen de leerlingen wat wij hen kunnen bieden en natuurlijk wat er van van hen verwacht wordt als brandweerman/vrouw."

Loesje
"Ik word later piloot kapitein zeerover ambassadeur tuinier advocaat en wereldreiziger": het broertje van Loesje.

© On Stage 2017 | algemene voorwaarden

Voeg toe aan Email Voeg toe aan Print Page 
Alles mag je worden. Behalve ongelukkig.