Grijze Handen Genootschap: dragers van de 'van der Sanden erepenning'.

De Prof. Johan van der Sanden erepenning is ingesteld door de Adviesgroep VMBO en wordt uitgereikt aan een persoon die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor het VMBO. Met de instelling van de Prof. Johan van der Sanden erepenning wil de Adviesgroep VMBO positieve aandacht schenken aan de trots in het VMBO en aan de vele initiatieven die erop gericht zijn de VMBO-leerlingen een veilig en succesvol leerhuis te bieden. Johan van der Sanden (1948-2005) was lector in de didactiek van het beroepsonderwijs aan de Fontys Pedagogische Technische Hogeschool in Eindhoven. Hij heeft in het beroepsonderwijs en het VMBO veelvuldig aandacht gevraagd voor de specifieke situatie van de leerlingen en de didactiek in het (V)MBO. 

 

 

 

 

De tien dragers (zie hieronder) van de Prof. Johan van der Sanden erepenning noemen zich 'de Grijze Handen' en komen regelmatig bij elkaar om zaken te bespreken die rondom het VMBO spelen. Tevens zetten zij zich in voor meer waardering en support voor VMBO leerlingen. Op 19 november 2015 is de tiende en tevens laatste 'Prof. Johan van der Sanden erepenning'. Het Grijze Handen Genootschap zet het Ambassadeursschap voor het VMBO op eigen wijze voort.

Lees opinieartikel "Het woord VMBO komt niet voor in het Onderwijsakkoord" (auteurs: Grijze Handen). |  Lees artikel (gepubliceerd in NRC 28 sept 2013).

Geert Jan Douma (JvdS erepenning 2015), ondernemer | directeur-eigenaar van Douma Staal.
Douma Staal is een zelfstandig familiebedrijf dat is opgericht in 1918 door twee broers, Geert en Sippe Douma. Algemeen directeur Geert Jan Douma behoort tot de derde generatie Douma. Douma Staal is succesvol dankzij een sterk team van medewerkers en door met beide benen op de grond te blijven staan. Geert Jan Douma kreeg deze onderscheiding omdat hij vol overtuiging en voortdurend het voorbeeld geeft hoe ondernemers zich kunnen inzetten voor het beroepsonderwijs. Hij stelt zijn bedrijf met een groot hart open voor talloze lerende jongeren in de hele opleidingskolom, te beginnen bij vmbo en mbo. 

Roland Kahn (JvdS erepenning 2014), ondernemer | oprichter van Coolcat | eigenaar van MS Mode, America Today en Sapph
"If you can dream it, you can do it!" Roland Kahn is een rolmodel: een ondernemer die het niet kado kreeg, maar een doel en ambitie had, en doorzettingsvermogen. In zijn bedrijf is veel aandacht en ruimte voor stagiaires uit het (voorbereidend) beroepsonderwijs. Daarmee is Roland Kahn (en Coolcat) ‘The Living Dream’ van vele ondernemende VMBO-ers." 

Anja Vink (JvdS erepenning 2013), journaliste en schrijfster. 
"Van deze kinderen ga je houden...."

Corine Korrel (JvdS erepenning 2012), oprichtster Beroepenfeesten VMBO On Stage: "Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?" 
"De meerderheid van de 12-jarigen gaat naar het VMBO. VMBO-ers doen ertoe; zij vormen het grootste deel van de toekomstige beroepsbevolking. Daarom verdienen zij een Positief(beroeps)Podium."

Inge Kirsten (JvdS erepenning 2011), projectleider Theoretische leerweg, decaan en docent Engels bij Buitenhout College Almere | Landelijk coach loopbaanreflectiegesprekken bij Platform VMBO | Voorzitter landelijke decanenkring NVS-NVL | Werkgroeplid bij Taskforce VSV Almere | Projectleider Almere On stage:
"De VMBO leerling is een eerlijke, spontane leerling met het beroepshart op de juiste plek. Voor deze leerling hebben wij de plicht kansen te creëren zodat zij hun eigen loopbaanproces vorm kunnen en willen geven."

Ad van Andel (JvdS erepenning 2010), directeur Houtens bij Houtens, school voor MAVO en beroepsgericht onderwijs | Owner Advana: advies en training voor onderwijs en organisatie:
"Alle top leerlingen van het VMBO verdienen top docenten en daardoor top onderwijs!"

Peter Sprinkhuizen (JvdS erepenning 2009), voormalig procesmanager bij Onderwijsgroep Tilburg en Platform Beroepsonderwijs (HPBO) | Directeur bij " De Sprinkplank": adviesbureau voor innovaties in het onderwijs:
"Het  VMBO is en blijft het fundament van de beroepskolom, dus zo stevig als beton"

Marinka Kuijpers (JvdS erepenning 2008), associate professor bij The Hague University | Professor bij LOOK | Bijzonder hoogleraar bij Open Universiteit Nederland | Researcher/consultant bij Carpe CarrierePerspectief | Reviewer bij Opleiding & Ontwikkeling:
"Het VMBO is in beweging. Veel docententeams leren en werken samen om het leren van jongeren te bevorderen. Deze teams zijn een voorbeeld voor teams van VO tot WO."

Guido Beckers (JvdS erepenning 2007), voorzitter centrale directie bij Graaf Huyn College Sittard-Geleen:
"Niet voor niets zeggen we dat de jeugd de toekomst heeft. Dan moeten we hen ook de kans geven om aan die toekomst zelf te bouwen. En dat begint er mee dat we hen serieus nemen."

Harry Grimmius (JvdS erepenning 2006), voorzitter CvB bij scholengroep Over- en Midden Betuwe | Vz RvT VMBO Intersectoraal bij VMBO:
"Ons onderwijs is druk bezig met Verenigde Intersectorale Programma's = VIP, want: onze VMBO leerlingen en personeel zijn allemaal VIP's."

 

 

 

 

 

 

 

© On Stage 2017 | algemene voorwaarden

Voeg toe aan Email Voeg toe aan Print Page 
Alles mag je worden. Behalve ongelukkig.